RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kraftig artilleriskyting i Donetsk

Tung artilleriskyts ble lørdag hørt i de nordlige delene av Donetsk, den største byen i Øst-Ukraina, ifølge øyenvitne.

En reporter som jobber for nyhetsbyrået Reuters opplyser at tykk, svart røyk lørdag ettermiddag steg opp fra området der flyplassen ligger, nord for byen.

Den strategisk viktige flyplassen kontrolleres av ukrainske regjeringsstyrker, som fredag slo tilbake et angrep fra prorussiske separatister, ifølge ukrainske militærkilder.

Angrepet skal ha funnet sted til tross for at separatistene for åtte dager siden inngikk våpenhvile med ukrainske myndigheter.

– Mange av separatistene fikk støtte av seks stridsvogner som gjennomførte et angrep mot flyplassen fredag. Men de ukrainske soldatene klarte å stå imot angrepet, heter det i en kunngjøring fra det ukrainske militæret i Øst-Ukraina lørdag.

Våpenhvilen, som er en del av en større fredsplan, har stort sett blitt overholdt. Men noen steder, spesielt i Donetsk og i havnebyen Mariupol, har det vært sporadiske kamper.

Begge parter i konflikten anklager hverandre for å ha brutt våpenhvilen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere