RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kreditorer tviler på at Hellas kan innfri kravene

Berlin (NTB-AFP): Hellas' internasjonale långivere har ikke lenger tro på at regjeringen i Aten kan klare å redusere gjeldsbyrden, ifølge den tyske finansavisen Handelsblatt.

«Hittil har kreditorene jobbet ut fra prinsippet om at Hellas ville kunne klare å oppnå et bærekraftig gjeldsnivå innen 2020. Det målet kan ikke lenger oppnås», melder avisen, som siterer anonyme kilder tett på den såkalte troikaen av långivere, Det internasjonale pengefondet IMF, EU og Den europeiske sentralbanken ESB.

Vilkårene som den greske regjeringen har godtatt for kriselånet på totalt 130 milliarder euro, er dermed foreldet, skriver Handelsblatt.

Långiverne har anslått at Hellas' gjeldsgrad vil kunne nå 120,5 prosent av landets BNP innen 2020, ned fra forventede 161 prosent i år. Dette nivået kan imidlertid kun nås dersom Aten kan vise til et overskudd unntatt gjeldsnedbetalinger på 4,5 prosent av BNP innen 2014. Dette målet kan ikke innfris før 2016, hevder den tyske avisen.

Hellas har lagt fram sin nye spareplan for de internasjonale långiverne, men har samtidig bedt om mer tid til å innfri kravene knyttet til kriselånene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere