RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (Scanpix)

- Kreften har kommet tilbake

- Jeg greier ikke tanken å måtte gjennom dette en gang til. Men jeg vet jeg må, sier Anbjørg Sætre Håtun.

I en kronikk i Aftenposten lørdag s kriver Anbjørg Sætre Håtun om opplevelsen å få tilbakefall av brystkreften, åtte år etter at hun ga denne type brystkreft et ansikt.

Sætre Håtun sier hun deler sine nye opplevelser som kreftpasient igjen fordi hun tror på at det kan hjelpe andre.

Kan ikke få barn
I et ærlig innlegg skriver hun at høyre bryst nå er fjernet og at hun etter jul har seks måneder med cellegift foran seg.

- Jeg kjenner at jeg ikke greier tanken på å måtte gå igjennom dette en gang til. Jeg vil ikke være syk. Jeg vil ikke gå igjennom en tøff behandling. Men jeg vet at jeg må.

Anbjørg Sætre Håtun har også vært åpen om at hun ønsker seg barn. Kulen i brystet kom rett i kjølvannet av at hun spontanaborterte. Dermed er tilbakefallet dobbelt så tungt å bære.

- Jeg vet at jeg aldri vil kunne bære frem et barn, skriver hun.

Etter sin første kamp mot kreften, tok Sætre Håtun til orde for at helsevesenet måtte sette fokus på senskadene kreftpasienter ofte får av cellegift og strålebehandling. Selv ble hun rammet av ekstrem utmattelse etter den forrige kreftbehandlingen. I boken "Livslyst" skildrer hun hvordan det var å kjempe seg tilbake til et normalt liv.

- Kjemper i det stille
Journalisten og forfatteren skriver at hun håper innlegget vil gi andre håp, støtte og kjærlighet.

- Kampen mot sykdom er ofte en stille kamp. En kamp som er tøff å kjempe, men som nesten ingen ser eller hører. For syke mennesker kjemper ofte i det skjulte. Og de får sjelden applaus.

LES hele kronikken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere