*Nettavisen* Nyheter.

- Krekar kan reise hjem og dø

Claus Jørstad (Frp) får refs fra Abid Raja. Foto: Kim Gaare/Terje Pedersen, ANB

Lokalpolitiker: - Alle som forsvarer profeten med slike meninger fortjener å dø, så blir verden litt mer fredelig.

28.02.15 22:19

FINNMARK: «Krekar mener at alle som spotter Profeten, fortjener å dø. Jeg mener at alle som forsvarer profeten med slike meninger heller fortjener å dø, så blir verden litt mer fredelig», skrev Frps gruppeleder til fylkestinget i Finnmark, Claus Jørstad (Frp) på Facebook.

– Jeg ble provosert når Krekar onsdag uttalte seg om at de som håner profeten fortjener å dø, utdyper han ovenfor iFinnmark.

Jørstad viser til at når Krekar uttaler seg slik, setter seg selv, sin religion og en avdød Gud, over norske lover og regler og over menneskerettighetene.

– Da fortjener man selv å bli fratatt disse rettighetene. Jeg mener han bør tvangsflyttes fra Norge uavhengig av hva som skjer når han kommer til sitt hjemland, fastslår Jørstad.

– Fengsel holder ikke

Han utdyper det med at Krekar utgjør en trussel i Norge, om ikke direkte så indirekte gjennom bakmenn. Videre viser han til at når en innbygger i et samfunn bryter loven, fratas man en del rettigheter, for eksempel friheten. For Krekars del fortjener han ikke å sitte fengslet i forvaring i samfunn han setter seg selv over.

– I hans tilfelle burde det inkludere ytterligere tap av rettigheter enn bare fengsel, på lik måte som for eksempel andre alvorlig kriminelle. Og de tingene han har gjort i sitt hjemland har han gjort for sin religion. Da kan han reise hjem og dø for sin religion. Vær så god reis hjem, sier Claus Jørstad.

– Er det ikke litt drastisk å si at han fortjener å dø?

– Nei. Det er syrlig sarkasme i forhold til hva han står inne for. Krekar har satt seg på siden av vårt samfunn, og han er en større trussel mot vårt samfunn enn den risikoen for hans liv i eget land. Om noen ville ta livet av han, så kunne de enkelt ha reist hit. Jeg tar ikke den dødstrusselen som henger over han så tungt, sier Jørstad.

– Bør ikke tenke slik

Uttalelsen til Claus Jørstad faller ikke i smak hos Stortingsrepresentant Abid Qayyum Raja (V).

– Vi skal alle dø en gang. Det er sikkert. Utover det bør enhver holde meningene sine om hvem som fortjener å dø når, hvor og hvordan, strengt inni seg. Vi bør i alle fall ikke synke ned på Krekar nedrige nivå, sier han til iFinnmark.

Les flere saker fra iFinnmark her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag