RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krekar mistenkt i terrorsak i Sveits

Oslo (NTB): Mulla Krekar og flere i hans nære omgangskrets er blitt avhørt i Oslo denne uken i forbindelse med etterforskning av terrorfinansiering i Sveits.

Representanter for sveitsisk påtalemyndighet gjennomførte avhørene, som fant sted i Oslo tingrett fra mandag til onsdag, skriver Aftenposten.

Avisa har fått bekreftet fra to ikke navngitte kilder at Krekar har status som mistenkt i saken. Sveitsiske myndigheter skal i lengre tid ha mistenkt to pågrepne personer for finansiering av terrorisme og pengeoverføringer til utlandet fra Sveits. Etterforskningen har ledet til Norge og mulla Krekar, som hevdes å ha hatt jevnlig kontakt med de to personene som sitter i varetekt i Sveits.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har hjulpet til i forbindelse med avhørene i Oslo denne uken.

- Vi bistår med tilrettelegging og gjennomføring av rettsmøtet. Utover det vil jeg ikke kommentere dette, sier PSTs informasjonssjef Trond Hugubakken.

I tillegg til Krekar har sju eller åtte personer i hans nære omgangskrets i Norge har vært inne til rettslige avhør, skriver Aftenposten.

Den sveitsiske riksadvokaten ønsker ikke å kommentere saken. Økokrim, Oslo politidistrikt og Riksadvokaten i Norge sier saken er ukjent for dem, mens Justisdepartementet oppgir å være orientert.

Krekars advokat Arvid Sjødin mener det ikke er kommet fram nye opplysninger i avhørene denne uken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere