RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krekar vil snart flytte fra Norge

Oslo (NTB): Mulla Krekar antyder overfor et irakisk nettsted at han ønsker å returnere til Kurdistan i nær fremtid.

- Min retur til Kurdistan-regionen har blitt en stor politisk sak. Begge sider vil ha meg tilbake for å kjempe mot deres motstandere for dem, sier Krekar til nettstedet Rudaw, skriver ABC Nyheter.

Norske myndigheter har i en årrekke ønsket å sende mulla Krekar ut av landet, men det har ikke latt seg gjøre fordi han ville risikerer å bli henrettet.

Krekars advokat Brynjar Meling påpeker at Krekar siden 2003 har gjort det klart at han ønsker å flytte til hjemlandet hvis forholdene er trygge. Meling kjenner ikke til om klienten har fått forsikringer om at han vil være trygg.

Krekar er mistenkt for å ha beordret halshogging av dusinvis av soldater i landsbyen Kheli Hama i 2002 fra sitt eksil i Norge. Norske myndigheter er tidligere blitt informert om at Krekar ville bli tiltalt for terrorisme, en forbrytelse som kan idømmes dødsstraff.

En advokat for det kurdiske partiet PUK sier til nettstedet Rudaw at de ikke har anlagt noen sak mot Krekar. Det samme gjelder partiet The Islamic League.

- Selv om mulla Krekar ved en rekke anledninger har angrepet islamister, så har vi ikke anlagt noen sak mot ham, sier advokaten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere