RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krever konsentrasjonsleir i Gaza

SKAPER REAKSJONER: Den konservative og religiøse Moshe Feiglin. Bildet er fra 1997.
SKAPER REAKSJONER: Den konservative og religiøse Moshe Feiglin. Bildet er fra 1997. Foto: Daoud Mizrahi (AFP)
Sist oppdatert:
En israelsk politiker har havnet i skuddlinjen på Facebook.

Den fremstående embetsmannen, Moshe Feiglin, la i helgen ut et brev adressert Israels statsminister Benjamin Netanyahu på det sosiale nettverket, skriver Daily Mail.

Foruten konsentrasjonsleire vil han slå hardt ned på palestinske styrker og deres støttespillere. Han tar også til orde for å sende bosettingene i området til andre deler av verden.

- Hamas er fienden

Feiglin er visetalsmann for nasjonalforsamlingen i landet. Han er også medlem av det konservative Likud-partiet til den israelske statsministeren.

Meldingen som har mottatt flere tusen «likes» viser fire handlingspunkter som politikeren ønsker å håndheve så snart som mulig

- Den strategiske fienden er muslimene i den arabiske delen av verden, fra Iran til Gaza, som søker å utslette Israel i sin helhet. Den umiddelbare fiende er Hamas. Ikke tunneler, ikke raketter, men Hamas, skriver Feiglin.

Vil betale palestinere for å flytte

En annen viktig del av planen til Feiglin er å erobre hele Gazastripen, og altså utslette alle kampstyrkene.

(Saken fortsetter under bildet.)

STORE ØDELEGGELSER: Mange vender tilbake til ruiner.


Til de som er villig til å flytte fra området foreslår Feiglin økonomiske intensiver. For de som derimot ønsker å bli vil visetalsmannen innføre et offentlig pålegg om å undertegne en lojalitetserklæring til Israel.

Krever liv og milliarder

Gaza-krigen er nå i sin fjerde uke, og mange 100 er drept.

Flyktningene på Gazastripen benytter nå den pågående våpenhvilen til å se til husene sine. Mange hjem er blitt til ruiner etter at Israel innledet sin offensiv.

Gjenoppbyggingen på Gazastripen er anslått til å koste nærmere 40 milliarder kroner, ifølge palestinske myndigheter. Rundt 260.000 mennesker har søkt tilflukt i FN-bygninger på Gazastripen, ifølge FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere