*Nettavisen* Nyheter.

- Krever minst 300.000 i terror-erstatning

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

De økonomiske kravene etter terrorangrepene kan bli på flere hundre millioner kroner.

24.08.11 19:07

Bistandsadvokatene til terrorofrene sier de vil kreve fra 300.000 kroner og oppover, skriver NRK.

De tar utgangspunkt i en sak fra 2005 der en kvinne som ble utsatt for et bombeangrep av sin mann fikk denne erstatningen utmålt av Høyesterett.

Oppreisningsbeløpet for de etterlatte og overlevende etter massakren på Utøya kan ifølge bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen bli enda høyere.

- På Utøya var det en jakt og en kampsituasjon, som er enda verre. Det går ikke an å måle dette i penger, men jeg antar at vi snakker om 300.000 kroner og videre oppover, sier Larsen til NRK.

De rundt 500 overlevende og etterlatte fra Utøya slipper å bli part i saken og justisministeren har åpnet for en hurtigbehandling av sakene slik at de kan få utbetalt erstatning selv om rettssaken mot Anders Behring Breivik pågår.

- Regjeringen har åpnet for at alle som har erstatningskrav i denne saken, kan fremme det i kontoret for voldsoffererstatning uavhengig av strafferettssaken. Det er altså mulig å få en behandling uten å bli en part i selve rettssaken mot Behring Breivik, sier Geir Engebretsen, sorenskriver i Oslo tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.