- KrF-flørt er uaktuelt

Foto: Andersen, Aleksander (SCANPIX)

AUFs nye leder er krystallklar.

17.10.10 19:54

Torsdag ble Eskil Pedersen (25) valgt til ny leder i AUF.

I sin tale til AUFs landsmøte søndag, tok han et kraftig oppgjør med enhver form for flørt mellom Arbeiderpartiet og KrF.

- Gir ikke kunstig åndedrett
- Vi vil ikke gi kunstig åndedrett til et parti som kaller abort for mord, sa Pedersen til landsmøtet.

Pedersen avviste kategorisk et regjeringssamarbeid med KrF, og fastholdt den rødgrønne regjeringen som det eneste alternativet for AUF.

- Vi gjør ikke døra høy og porten vid for mindre toleranse. Vår krystallklare beskjed er at vi kommer aldri til å akseptere regjeringssamarbeid med KrF, sa Pedersen.

Han bare rister på hodet av forslaget fra KrFs strategiutvalg, som har sett på hvordan partiet kunne gjenvinne tilliten hos velgerne.

Utvalget mener partiet må åpne for et Ap-samarbeid:

«KrF skal stå fast ved at vi er et sentrumsparti som kan samarbeide til begge sider, forutsatt gjennomslag for viktige saker. Vi kan være med på å ta ansvar i en ny regjering med et tyngdepunkt i sentrum. Det kan være en sentrum/Høyre-regjeringen, men det kan også være et sentrum/Ap-regjering», står det i rapporten fra utvalget.

Les også: Slik skal KrF endre seg

- Vi sier nei til olje i nord
AUF-lederen sa også at AUF vil kjempe mot at det blir oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Fra AUF er det et rungende og krystallklart krav til vår regjering, vi sier nei til olje i nord, sa Pedersen til stående applaus fra salen.

På landsmøtet vedtok AUF dessuten å gå inn for en boikott av Israel.

- Vårt krav er klart, det er på tide å ikke bare ville, men også å gjøre. Det er på tide å gjøre som landsmøtet vedtok i går. Det er på tide å boikotte Israel, sa Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.