RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kriminell bodde hos politimann

Sist oppdatert:
Den kriminelle mannen skal ha bodd hjemme hos politilederen og hjulpet til med oppussing.

(iOslo): Nå etterforsker Spesialenheten for polititsaker omgangen politilederen skal ha hatt med en kriminell i sitt private hjem.

Privat eller profesjonell?
Et viktig spørsmål i etterforskningen er om politilederen opptrådte privat eller profesjonelt. Den kriminelle mannen, som er tilknyttet MC-miljøet, skal ha bodd hos politilederen over en lengre periode høsten 2002 og våren 2003, melder VG.

Dømt for narkosmugling
Mannen er dømt for smugling både til Norge og Sverige og ble straffedømt for første gang i 1999. Han skal ha hjulpet politilederen med oppussingen av et badrom mellom to naskosmuglingsturer som han er dømt for. Mannen har fått en samledom på 20 måneders fengsel.

Sannhetsvitne
Politilederen skal senere ha oppgitt den kriminelle som sannhetsvitne i en mindre alvorlig straffesak etter samlivsbruddet mellom han og kona. I fjor ble saken etterforsket og politimannen ble dømt og bøtelagt for forholdet.

Kildeforhold?
Kontakten mellom politimannen og den kriminelle kan være del av et kildeforhold:

- Hvis denne personen har vært informant og politimannen informantbehandler, er det åpenbart i konflikt med retningslinjene om kildebehandling. Faren er at det blir avhengighetsforhold mellom politimannen og kilden, sier leder Jan Egil Presthus ved Spesialenheten for politisaker til VG.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere