RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kriminelle bør kastes ut av trygdeboliger

Sist oppdatert:
Britene har begynt å kaste ut uromakere fra trygdeboliger. FpU mener vi bør gjøre det samme i Norge.

Britiske myndigheter har begynt å kaste ut beboere fra kommunale boliger, som subsidieres av det offentlige, fordi de har deltatt i opptøyene i England.

- Bør innføres i Norge
Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FPU), Ove A. Vanebo, mener lignende tiltak bør på plass i Norge.

- Jeg tror at noe av det man gjør her, er å ansvarliggjøre folk for egne valg. Dette er helt sentralt for å stoppe de opptøyene man har sett, sier Ove A. Vanebo til Nettavisen.

- Som enkelte peker på, så skyldes mye av dette gruppepress. Det er viktig å vise at hvis man gjør noe galt, så vil det få konsekvenser, legger han til.

Så langt har 1600 personer blitt arrestert i forbindelse med opptøyene i England den siste uken. Den britiske avisen Daily Mail skriver at en familie på tre blir kastet ut av en kommunal bolig fordi sønnen har bedrevet hærverk og plyndring.

Vanebo mener dette er å gå for langt, men synes likevel at sønnen (18) bør kastes ut.

- En tydelig oppfordring
- Men er det rettferdig at kriminelle som bor i trygdeboliger, blir straffet hardere enn kriminelle som bor i privatboliger ved at de blir kastet ut fra hjemmet sitt? Blir ikke det en tilleggsstraff?

- Noen vil sikkert mene det, men samtidig er det en tydelig oppfordring til ikke å begå kriminelle handlinger. Vi bør allerede nå innføre et sånt regelverk hvor alle som får tildelt sosiale boliger informeres om at hvis de begår kriminelle handlinger, så vil de miste retten til boliger, sier Vanebo.

- Bør dette ha en tilbakevirkende kraft?

- Nei, det kan vi ikke gjøre fordi lovverket er sånn at man ikke kan bli fratatt rettigheter som man allerede har fått tildelt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere