RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kriminelle kvinner er smartest

ARRESTERT KVINNE: Illustrasjonfotoet viser en kvinne som ble arrestert i Kina for et mindre alvorlig forhold.
ARRESTERT KVINNE: Illustrasjonfotoet viser en kvinne som ble arrestert i Kina for et mindre alvorlig forhold. Foto: Afp
Når mann  og kvinne begår kriminalitet sammen, er det hun som er den smarte.

- Kvinnen er den smarteste i et kriminelt partnerskap med en mann. Det er menn som har høyest sjanse for å mislykkes og fengsles etter et lovbrudd, sier doktorgradstipendiat Eva Gavrilova til NHH Alumni.

Kanadieren er gjesteforsker ved Institutt for foretaksøkonomi NHH, og forsker på forskjellsbehandling av menn og kvinner i for eksempel arbeidslivet.

Amerikanske data
Gavrilova har tatt for seg amerikansk kriminaldata og fokusert på kriminelle handlinger som er utført av menn og kvinner i fellesskap. Hun ønsker å finne ut om diskriminering også finner sted i markeder som ikke er regulert - for eksempel blant kriminelle.

Hennes gjennomgang av begåtte ran, innbrudd og tyverier i USA viser at når en mann og en kvinne gjør handlingen sammen, har kvinnen langt større sjanse for å slippe unna straff.

Diskriminering
Gavrilova forklarer dette med:

- Diskriminering. Når kvinner velger en partner, undervurderer de seg selv eller overvurderer sine mannlige partnere. Mannen tror han løper en forhøyet risiko når han velger en kvinne som medsammensvoren. Derfor vil han velge meget smart. Kvinnen han velger er smartere enn ham.

Hun avviser at menn i kriminelle partnerskap utfører den mest risikable delen av kriminaliteten. Blir begge tatt, blir begge siktet for samme forhold.

Situasjonen er motsatt hvis mann og kvinne utfører kriminelle handlinger alene. Da har kvinner større sjanse for å bli tatt, enn menn.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere