*Nettavisen* Nyheter.

- Krisemøte om Nord-Korea

Foto: YONHAP (Reuters)

I løpet av helgen vil trolig FNs sikkerhetsråd innkalle til krisemøte om den tilspissede konflikten på den koreanske halvøy.

18.12.10 21:49

Det opplyser amerikanske diplomater, melder NTB.

Hva Sikkerhetsrådet vil bestemme seg for en uklart, men diplomater håper det vil komme med en uttalelse som kan bidra til å minke spenningene i regionen.

Motsetninger mellom interessene til Kina på den ene siden og USA, Storbritannia og Frankrike på den andre, har vanskeliggjort tidligere forsøk fra FNs sikkerhetsråd på å bli enige om tiltak mot Nord-Korea. Russland har stått bak Kinas krav om at rådet må unngå barsk irettesettelse av det kommunistiske regimet.

- Hvis det bryter ut krig, blir det en krig med kjernefysiske våpen, og den vil ikke begrense seg til Den koreanske halvøy, het det i meldingen som ble lagt ut på den offisielle nettsiden Uriminzokkiri torsdag.

Dårlig vær i form av tåke og vind vil trolig forsinke den planlagte sørkoreanske militærøvelsen på den omstridte øya Yeonpyeong i helgen. Nord-Korea har truet med å gå til krig om Sør-Korea gjennomfører den planlagte øvelsen. Truslene førte til et løfte fra Sør-Korea om at et angrep ville bli gjengjeldt.

Lørdag beskyldte regimet i Pyongyang USA for å sette inn menneskelige skjold til den planlagte øvelsen.

- USAs utenriksdepartement sendte en truende melding til Nord-Korea og ba om at det ikke glemmer at det er amerikanere og utenlandske reportere på øya. USA tillater menneskelige skjold, heter det i en uttalelse fra Nord-Korea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.