RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krisemøte om Nord-Korea

Foto: YONHAP (Reuters)
Sist oppdatert:
I løpet av helgen vil trolig FNs sikkerhetsråd innkalle til krisemøte om den tilspissede konflikten på den koreanske halvøy.

Det opplyser amerikanske diplomater, melder NTB.

Hva Sikkerhetsrådet vil bestemme seg for en uklart, men diplomater håper det vil komme med en uttalelse som kan bidra til å minke spenningene i regionen.

Motsetninger mellom interessene til Kina på den ene siden og USA, Storbritannia og Frankrike på den andre, har vanskeliggjort tidligere forsøk fra FNs sikkerhetsråd på å bli enige om tiltak mot Nord-Korea. Russland har stått bak Kinas krav om at rådet må unngå barsk irettesettelse av det kommunistiske regimet.

- Hvis det bryter ut krig, blir det en krig med kjernefysiske våpen, og den vil ikke begrense seg til Den koreanske halvøy, het det i meldingen som ble lagt ut på den offisielle nettsiden Uriminzokkiri torsdag.

Dårlig vær i form av tåke og vind vil trolig forsinke den planlagte sørkoreanske militærøvelsen på den omstridte øya Yeonpyeong i helgen. Nord-Korea har truet med å gå til krig om Sør-Korea gjennomfører den planlagte øvelsen. Truslene førte til et løfte fra Sør-Korea om at et angrep ville bli gjengjeldt.

Lørdag beskyldte regimet i Pyongyang USA for å sette inn menneskelige skjold til den planlagte øvelsen.

- USAs utenriksdepartement sendte en truende melding til Nord-Korea og ba om at det ikke glemmer at det er amerikanere og utenlandske reportere på øya. USA tillater menneskelige skjold, heter det i en uttalelse fra Nord-Korea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere