RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kritisk til Kriminalomsorgen

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Drapet på et gjengmedlem i Oslo bekymrer stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp).

- Dersom mannen politiet har pågrepet er riktig gjerningsmann, har vi med å gjøre en person som overhodet ikke viser respekt for samfunnets normer, lover og regler. Som tidligere dømt for drap skal også terskelen for å slippe ut på frigang være høy, sier Jan Arild Ellingsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stig Millehaugen pågrepet

Han er justispolitisk talsmann i Fremskrittspartiet og ber Kriminalomsorgen gå gjennom sine rutiner etter at en drapsdømt på frisoning kan ha drept igjen.

Skutt i bilen
Det var klokken 18.30 mandag at politiet fikk melding om at en mann var skutt i en bil på Haugerud. Bilen ble etter skyteepisoden påtent.

En navngitt person, tidligere dømt for drap, ble jaktet på og senere på kvelden pågrepet i et hybelkompleks på Sandaker i Oslo, drevet av Kriminalomsorgen.

- Vi snakker her om en mann som har vært i politiets søkelys konstant fra han var 15 år, og som var straffedømt 70 ganger da han ble drapsmann for første gang i en alder av 23 år, sier Ellingsen.

Tidlig frigang
Han presiserer at Fremskrittspartiet ønsker at alle straffedømte i utgangspunktet skal slippe ut igjen av fengsel, men først etter at de er grundig forberedt på en tilværelse etter endt soning.

- I mange tilfeller synes det som om frigangen begynner for tidlig, og har for liten oppfølging, sier Ellingsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere