*Nettavisen* Nyheter.

- Kroppen ble så skjelven at munnen ikke klarte å lage ord

TOK SEG ISVANN OVER HODET: Med isklumpen på hodet var dette bildet ment å bli en morsom historie. I etterpåklokskapens lys ble det ikke slik. Foto: Privat

Dette skulle bli en morsom historie. Slik ble det ikke.

05.05.14 14:31

Det sier Edvard Akselsen fra Kjøllefjord etter at han tok seg et isbad i helgen, skriver Finnmark Dagblad.

Akselsen en mann av naturen og liker å utfordre elementene. Siden han ofte drar på turer alene har han en trang til å teste seg selv i elementene. Dette for å være forbedret på det uventede som plutselig kan skje.

Tidligere har han ramlet i sjøen og har også erfart gå gjennom isen. Da hadde han på seg varme klær. Men hva skjer når man havner under isen på lettkledd dag i mai-sola?

- Etter to minutter i vannet ble kroppen så skjelven at jeg ikke klarte å prate. Hadde jeg ligget der noen minutter til ville jeg ikke ha overlevd, sier barskingen.

Veldig kaldt

Selv om han tok sikkerhetsregler under isbadet, der han hadde tau og folk som sto klar til å ta han opp, samt en god og varm gamme bare 16 meter fra vannet, så ser han nå at stuntet kanskje var litt mer vågalt enn hva som var lurt å gjøre.

- Jeg kunne likevel ha kommet forseint opp av vannet. Det er farlig.

Vannet er forøvrig også så kaldt at man ikke nødvendigvis rekker å reagere når en først har hoppet uti.

- Med det samme du treffer vannet kan du få umiddelbar sjokk. Da er det stopp, minner han om og viser til at det har vært dødsfall i år relatert til kulde i vann.

Ikke så morsomt

Selv var han opptatt med å få tatt bilde av han selv som skulle være ment som moro, ser han i etterpåklokskapens lys at det vanskelig å gjøre dette til en morsom historie.

- Nå vet jeg at jeg aldri må finne på å bevege meg der jeg kan ramle gjennom isen. Da har jeg ikke noe liv igjen. For det er ikke sikkert man klarer å krype fra iskanten og inn i varmen etterpå.

Samtidig oppfordrer han folk som selv har tatt utfordringen med å hoppe i havet, om å ikke utfordre andre til å gjøre det samme, ifølge Akselsen som påpeker at sjøvann er nesten like kaldt som rennende isvann.

Les flere saker i Finnmark Dagblad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag