*Nettavisen* Nyheter.

- Kroppen er som et fengsel

Foto: Channel 4/Splash News (Channel 4/Splash News)

Billy Robbins (19) veide ufattelige 380 kilo.

(SIDE2): Han tok tittelen Verdens Tyngste Tenåring da han på sitt tyngste veide nesten 400 kilo. I dag drømmer han om å veie 90 kilo.

Ble overmatet av moren
Etter ikke å hatt mulighet til å komme seg ut av huset ble han tvunget til å gå kraftig ned i vekt, da leger advarte om at fedmen kunne ta livet hans. Den unge gutten fra Texas i USA har i flere år blitt overmatet av sin egen mor.

- Han elsker hamburgere, pizza, cola, chips, donuts. Han liker bra mat også, som brokkoli...med ost på, selvfølgelig, sier moren Barbara Robbins til Daily Mail. Hun ga sønnen opptil 8000 kalorier daglig, i følge dokumentaren «Speaking on Body Shock: Half Ton Son».

- Jeg hadde aldri noensinne trodd at han skulle bli så stor. Han kan ikke lenger kommer seg inn i dusjen og jeg må bade ham, forteller hun.

Barbara har alltid gitt sønnen det han har ønsket, og mener det destruktive forholdet kommer av at hun mistet eldstesønnen Matthew da han bare var 19 måneder gammel.

- Jeg overkompenserte etter å ha mistet ham. Det var vanskelig å si nei til Billy, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Som et fengsel
Etter å ha blitt mobbet nektet Billy å gå på skolen, så han blir også undervist hjemme, og sier selv han ikke har andre venner enn moren.

- Jeg kunne ønske jeg kunne komme meg ut av kroppen, den er som et fengsel. Vekten ødelegger deg, den tar livet vekk, sier Billy.

På vei mot målet om å veie under 100 kilo har han fjernet ekstreme mengder fett. Men før han kunne opereres måtte han gå ned 15 kilo, fordi legene ikke kunne komme til på grunn av det store fettlaget.

I den første operasjonen ble utrolige 11 kg fett tatt ut.

Tre måneder senere var det trygt nok å kunne ta en gastrisk bypass-operasjon, og fire måneder etter det veier han 190 kg - altså hundre kilo mer enn totalvekten.

- Vekten min har ført til mange søvnløse netter om framtiden, sier han.

Måtte på rehab
I dokumentaren kommer det også fram at moren selv sliter med overspising, og at hun også hadde behov for samme operasjon. Hun fikk også tilbud om psykisk behandling, og Billy må etterhvert bo på et rehabiliteringssenter for å lære seg å leve på egenhånd.

- Skyldfølelsen tar nesten livet av meg, sier Barbara.

1420

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.