*Nettavisen* Nyheter.

- Kult med badedrakt

Foto: (Side2/Trine Rasmussen)

Celine I. Aagaard gir deg tips om sommerens festivalmote 2011.

26.05.11 12:44

(SIDE2): Hennes&Mauritz kårer nå sommerens Music and Fashion ikon, og med i juryen er Celine I. Aagaard, sjefredaktør i mag. Journalisten er kjent for å blande mote og musikk, og gir Side2 leserne nå sine beste tips til hvordan du skal kle deg på årets festivaler.

Trendy på lavbudsjett
- Det er kjempegøy å få være med i juryen. Jeg synes det var kult da H&M kåret Oslos stilikon også. Nå skal de kåre et «music and fashion ikon» - og det er jo nettopp det jeg jobber med og er opptatt av. I tillegg kom jeg akkurat tilbake fra Coachella-festivalen i LA da jeg ble valgt, så nå har jeg hentet mye inspirasjon, forteller Celine til Side2.

Sjefredaktøren mener norske jenter er flinke til å kle seg.

- Jenter har blitt mye flinkere til å kle seg nå, og vi blir mer inspirert av hverandre også. Dette skal bloggerne ta mye av æren for. Jeg blogger selv, og det er kjempegøy. Men nå som jeg er jurymedlem i denne stilkonkurransen, føler jeg jo at jeg må se bra ut og oppdatere bloggen min oftere, smiler hun.

Celine trengte ikke lange betenkningstiden da hun ble spurt om det ærefulle oppdraget hos H&M.

- Jeg er veldig opptatt av at man kan være trendy og moteriktig på et lavt budsjett. Jeg kaster heller ingen klær, men finner de bare fram igjen når de blir aktuelle.

Se Celines blogg her

Badedrakten viktigst
I H&Ms nye lokaler i Bogstadveien har kjeden laget en egen temaavdeling med H&M loves fashion and music, der Celine blir presentert sammen med de to andre jurymedlemmene artist Maya Wik og bloggeren Annabel. Alle har funnet sine favoritt festivalantrekk.

- Vi tre hadde ganske likt utgangspunkt, men resultatet ble likevel så forskjellig. Så hvordan du styler plaggene dine har alt å si, mener hun.

Det er ingen tvil om at Celine har funnet sin favoritt blant festivalplaggene for sommeren 2011.

- Badedrakt. Det er ikke mange som vil sole seg i badedrakt, men du kan jo bruke den til så mye annet. Badedrakten er perfekt til shorts, til jeans, til haremsbukse, og med pumps og jeansjakke. Det er det perfekte plagg å ha på stranden, og som du bare kan gå videre med til nattklubben. Så jeg mener at badedrakten er sommerens viktigste nøkkelplagg.

Festivalkul i regnponcho
Festivalene er lagt til sommeren, men Celine mener du likevel bør droppe sommersandaler.

- Sko er utrolig viktig på festival. Vi er ikke lei av frynser, så du kan godt ta et par lave sko med frynser. Men du går fortsatt ikke på festival med pumps eller sandaler. Boots er perfekt på festival, uansett vær.

Og dersom det er øsende regnvær, er poncho eneste løsning, skal vi tro Celine.

- En poncho, støvler, shorts og en hatt, så er du festivalkul. Det er jo sommer og varmt, så det er mye kulere med en shorts til støvlene enn en jeans. Det er også mer behagelig med bare ben enn en våt bukse. Poncho er aktuelt til høsten, så i år kan du godt ta på deg en lett poncho på festival. Ellers er en lett kimono et annet alternativ. Det skal være lette plagg, mener Celine.

Så legger hun til.

- På festival er alt lov. Jeg er ikke opptatt av dyre merker i det hele tatt, men jeg synes det er kult å blande vintagefunn til plagg på lavbudsjett.

Celine er også opptatt av tilbehør, og hun er en racer på å bruke tilbehør og plagg på en helt annen måte enn det er ment til.

- Et skjerf kan du for eksempel bruke som et belte, et hodeplagg eller en sarong. Og for å få en litt mer rocka festivallook, kan du bruke et smykke eller armbånd rundt bootsa.

- Fashion statement
Musikkfestivaler har de siste årene blitt et hot sted for trendspotting, kanskje enda mer enn på catwalken.

- Det var mange kjendiser, bloggere, designere og trendspottere på Coachella festivalen. Kleskjedene henter nå inspirasjonen fra festivalene, som de henter opp i kolleksjonene senere. Med alle bloggerne blir vi raskere informert om trendene, og derfor kommer det også raskere ut til forbrukerne.

Moten har nesten tatt over for musikken på festivaler.

- Se bare på Kanye West. Han dukket opp i en blå Marokko-inspirert jentetopp fra Celine under konserten på Coachella. Det er et skikkelig fashion statement. Noen mener nå at mote stjeler for mye av fokuset på musikken, og antrekket til Kanye West har blitt heftig diskutert i ettertid. Etter konserten ble det skrevet om to ting; den fantastiske konserten og hva han hadde på seg.

- Ikke ta for mye av en ting!
Celine håper hun får med seg de fleste festivalene her hjemme i sommer, og har blant annet planer om å dra på Oslo Live, Slottsfjellet, Hove, Norwegian Wood og Øya. Hun legger ikke skjul på at antrekket er viktig.

- Jeg er selvfølgelig opptatt av hvordan jeg kler med på festival. Men det er ikke sånn at jeg bestemmer antrekket lang til i forveien. Jeg har vært på festivaler de siste 14 årene, og har lært at det er best å ta antrekket som det kommer. Noen ganger drar jeg den litt ekstra ut. Men det er viktig å finne en balanse. Ikke ta for mye av en ting, råder Celine.

Så smiler hun bredt.

- Det er lenge siden moten har vært så fin. Årets mote er lett for alle å bruke. Jeg så spesielt mye fint på Coachella.

Side2 er litt spent på hvem hun møtte.

- Kate Bosworth, Alessandra Ambrosio, Whitney Port, Kelly Osbourne og Dree Hemingway. De vet alle å kle seg i kule festivalantrekk, uten å bli too much.

SE CELINES UTVALGTE FAVORITTER HOS H&M HER:

4278

Her er Celines beste stylingtips til sommerens festivaler:

  • Rock opp en hippiekjole med en skinnjakke og et par slitte boots
  • Style en kort denimshorts med en badedrakt og knyt et skjerf rundt hodet
  • La stylingen være leken og litt tilfeldig
  • Bland vintage med nye rocka plagg
  • Boots er både praktisk og kult uansett vær og antrekk. Glem sandaler.
  • Rumpetaske eller mobilveske er smart på festival
  • Regnponcho er ikke bare praktisk, men trendy
  • Hatt eller hodeplagg gjør festivalstilen komplett
  • Ikke glem tilbehør
  • Fjær er gøy

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Side2/Trine Rasmussen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.