RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne ikke se ham lide mer

50 ÅR SAMMEN: Horst og Ursula fikk et langt liv sammen.
50 ÅR SAMMEN: Horst og Ursula fikk et langt liv sammen. Foto: HORST OSSINGER (EPA)
Sist oppdatert:
Enken etter Horst «Derrick» Tappert, forteller at hun ba legen ikke holde mannen i live.

(Berlin/SIDE2:) I 50 år var Ursala og Horst Tappert gift. Som Derrick var Tappert også allemannseie i Tyskland og i mange andre land der detektivserien gikk.

Tappert spilte kriminaletterforskeren Stephan Derrick i til sammen 281 episoder av «Derrick». Serien har blitt vist i mer enn 100 land.

Her kan du se flere klipp fra den populære serien.

Tappert døde på en klinikk i München i desember i fjor. Han ble 85 år gammel.

Avsluttet livet
Da skuespilleren fikk kreft, ble Ursula Tappert stilt overfor sitt livs vanskeligste beslutning, skriver Berliner Kurir torsdag.

- Da hans daglige tilstand ble verre, han ikke lenger kunne prate og han ikke reagerte da jeg tok hånden hans, så ba jeg legen skru av pusteapparatet og ikke gi ham mer medisinsk hjelp, forteller enken etter Tappert til magasinet Bunte.

Hun forteller at hun og ektemannen for en del år tilbake skrev under på et felles papir som ville sikre dem fra ikke å bli holdt i live om livskvaliteten ebbet ut.

- Det finnes folk som ligger der i 15 år fordi de får hjelp til å puste. Det ville jeg spare min mann for, sier enken.

Hennes valg er blitt referert i mange tyske medier etter intervjuet med ukebladet Bunte.

- Opprører mange
Ursula Tappert sier at hun er klar over at hun og ektemannens avgjørelse opprører mange, men at hun ikke ser noen grunn til å skjule det de besteme seg for.

Å velge å avstå fra medisinsk behandling er ikke forbudt i Tyskland. Berliner Kurir sier at femten prosent av tyskerne har skrevet under på samme krav som på forhånd rettslig forplikter leger til ikke å holde dem i live om de er i ferd med å dø.

LES OGSÅ: Derrick er død

Privat begravelse
Begravelsen til Tappert ble holdt tidlig i januar. Ursula Tappert ønsket en privat seremoni med kun nærmeste familie til stede.

- Herr Tapperts enke er svært tilbakeholden. Hun vil formodentlig ha en så enkel bisettelse som mulig, og det bør man respektere, sa Tapperts agent Helga Karl til Bild.

LES OGSÅ: Harry får ikke komme

Norgesvenn
Tappert var glad i Norge og var ofte på besøk i Hamarøy.

- Han var en veldig hyggelig og likandes person, sa Bjørn Winther, som var naboen hans på feriestedet, til Side2 etter dødsfallet.

LES OGSÅ: - Han stortrivdes i Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere