- Kunne ikke skjedd i Norge

Foto: Faksimile (Side 3)

- Norge er et mer gjennomsiktig samfunn enn England.

Overgrepskandalen Rotherham i England uroer ikke norske myndigheter.

Børge Tomter, seksjonssjef i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) tror ikke at overgrep med så stort omfang som i Rotherham, der 1400 barn skal ha blitt utsatt for overgrep over lengre tid, kunne ha skjedd i Norge. Bufdir har det overordnede ansvaret for barnevernet i Norge.

Les også: - Jeg ble misbrukt i tre år. Innimellom av fem menn om gangen

- Slik vi kjenner det er ikke situasjonen i Rotherham en aktuell problemstilling i Norge. Vi har ikke hatt denne type saker, selv om vi har eksempler på overgrep som har skjedd over lengre tid. Norge er et mer gjennomsiktig samfunn enn England og det er vanskelig å tenke seg en sak i et slikt omfang over så lang tid kan skje i Norge, sier Tomter til Nettavisen.

I Storbritannia kommer det nå frem at flere myndighetsperson ikke har turt å si ifra om overgrep av frykt for å bli kalt rasist.

Les også: Senter for voldtektsofre reagerer på at man heller vil akseptere overgrep enn å bli stemplet som rasist.

Børge Tomter, seksjonssjef i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet sier det som har skjedd i Rotherham ikke kunne skjedd i Norge. Foto: Bufdir

- Vi har ikke noen indikasjoner på at frykt for å bli beskyldt for rasisme fører til at barnevernstjenesten ikke griper inn.

- Er det slik at barnevernet må behandle folk forskjellig avhengig av kultur?

- Vi har nedsatt en ekspertgruppe med innvandrere for å se på tilliten mellom innvandrere og barnevernet, så det er en aktuell problemstilling. De forsøker å finne ut om barnevernet er raskere eller tregere til å gripe inn i saker som omhandler innvandrere. Vi ønsker å skape tillit og å ta de riktige vurderingene.

- Må dere oftere gå inn i innvandrerfamilier?

- De med innvandrerbakgrunn er overrepresentert i statistikken fra barnevernet. Hvis vi justerer for flere faktorer, som for eksempel fattigdom er innvandrere likevel ikke spesielt overrepresentert.

Les også: - 1400 barn ble seksuelt misbrukt i denne byen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag