RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne regnet ut opsjonene

Sist oppdatert:
Arbeiderparti-politikere krever forklaring fra næringsministeren i Hydro-striden.
Av: Anne Weider Aasen , Ole Berthelsen og Knut Braaten

Næringsminister Dag Terje Andersen satt over én måned på tallene han trengte for å regne ut hva Hydro-ledelsens gullkantede opsjonspakker var verdt. Nå forlanger flere stortingspolitikere fra Arbeiderpartiet at Andersen legger alle kort på bordet.

Alt 21. juni ble næringsdepartementet orientert av Hydro-ledelsen om at avslutningen av opsjonsprogrammet til ledelsen i selskapet ville gi Hydro-direktør Eivind Reiten over 20 millioner kroner.

- Vi fikk informasjon av styreleder om forholdene, men har aldri gitt noen aksept eller forhåndsgodkjenning av styrets håndtering, hverken når det gjelder opsjonsavtaler, fastsettelsen av konserndirektørens lønn eller størrelsen på bonus, sier statssekretær Rikke Lind i nærings- og handelsdepartementet til TV 2 Nyhetene.

Kunne regnet ut opsjonspakkene
Men ved å kjenne til verdien av Reitens opsjonspakke, kunne departementet også ha regnet seg frem til hva resten av Hydro-ledelsen ville få, rundt 190 millioner. Likevel gjorde ikke departementet noe for å tvinge Hydro til å redusere opsjonspakkene til Eivind Reiten og resten av Hydro-ledelsen.

Nå krever flere Arbeiderparti-politikere at deres egen næringsminister Dag Terje Andersen kommer til Stortinget for å forklare partigruppene hvordan departementet har håndtert saken.

- Jeg har bedt om en orientering fordi jeg synes dette er spesielt. Det er viktig å få en klarhet i hele saken, sier nestleder Gunvor Eldegard (Ap) i næringskomiteen.

Også lederen i Oslo Arbeiderpartiet Jan Bøhler reagerer. Nå krever de at næringsministeren må komme til Stortinget snarest mulig i begynnelsen av august.

- Først og fremst synes vi at det som har skjedd i Hydro er ekstra ille. Derfor har vi bedt næringsministeren orientere storfraksjonen når vi samles igjen om ikke så veldig lenge, sier Eldegard.

Utålmodig
Stortingets nestleder i næringskomiteen krever også at regjeringens granskning av Hydro blir ferdig innen neste uke, helst før.

- Dette er en så viktig sak og så mange spørsmål har blitt stilt som folk lurer på. Derfor er det viktig at vi finner svaret og presenterer det ganske fort, sier Eldegard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere