*Nettavisen* Nyheter.

- Kunne vært reddet for tre år siden

Foto: Scanpix (REUTERS Scanpix)

Polititabbe kan ha holdt Jaycee tre år ekstra i fangenskap.

29.08.09 08:29

Detaljene begynner nå å sige fram i saken rundt Jaycee som var kidnappet i 18 år.

Politiet i California forteller på en pressekonferanse fredag at Jaycee kunne vært reddet allerede for tre år siden.

Fikk nødmelding
30. november 2006 skal politiet ha fått en nødmelding. Innringeren skal ha fortalt at Philip Garrido hadde et telt i bakgården sin og at to barn lekte der. Samtidig skal det ha blitt sagt at han var psykisk syk og var en dømt sexforbryter.

Les også: Her ble hun holdt fanget

En enhet ble sendt ut til adressen, men bakgården ble aldri sjekket, og ifølge CNN skal aldri betjenten ha blitt informert om at Garrido var en seksualforbryter.

- Ingen av oss, spesielt de av oss i politiet, bør tro på et ord av det disse dyrene sier. Hvis sexforbrytere er sofistikerte, så er det når det kommer til å late som de er noe annet enn det de er, forteller sheriff Warren E. Rupf på pressekonferansen.

- Vi trodde åpenbart på alt han fortalte, og forsto ikke hva han var, forteller han.

- Vi skulle ha vært mer pågående, mer nysgjerrige – og snudd på en stein eller to. Vi misset en mulighet til å få en slutt på denne saken, slo han fast.

Jaycee bodde i 18 år bak huset til Garrido, hvor hun fødte to barn. De er nå 11 og 15 år gamle. Dugard og barna ble holdt isolert i en improvisert fangeleir i bakgården, bestående av skur, uthus og telt.

- Ikke skyldig i bortføring
Ekteparet som er siktet for å ha bortført Jaycee i 1991, sier seg ikke skyldig i alle de 29 tiltalepunktene. De inkluderer blant annet voldtekt, seksuell mishandling av et barn, kidnapping og frihetsberøvelse.

Philip Garrido og hans kone Nancy sa ingenting under det korte rettsmøtet fredag, men kona gråt da hun ble framstilt sammen med sin mann. De to ble varetektsfengslet uten kausjon, melder NTB.

Etter at han ble arrestert, har Garrido sagt at han bortførte Jaycee Lee Dugard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag