RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (Scanpix)

- Kunne vært en verdensstjerne

Sist oppdatert:
Trond Kirkvaags kolleger hyller den avdøde komikeren.

(SIDE2): Natt gikk den kjente og kjære komikeren Trond Kirkvaag bort, 61 år gammel. Nå hylles han av sine kolleger.

Les også:Lesernes siste hilsener
Les også:Trond Kirkvaag er død
Les også:«Luftens Helter» går som planlagt
Karrieren: Humoristen som kunne skremme

- Jeg tror at hvis han hadde snakket engelsk hadde han vært en stor internasjonal stjerne, sier NRKs programsjef for barne- og underholdningsavdelingen Kalle Fürst til Side2.

Parodimester
Fürst mener blant annet at Kirkvaags parodier av blant andre NRKs kringkastingssjefer opp gjennom årene har vært bra for statskanalen.

- Jeg tror faktisk det har vært mentalt viktig for NRK at han har parodiert alle kringkastingssjefene opp gjennom årene. Han hadde jo evnen til å se ut som dem han parodierte også. Hans evne til å omforme seg selv var helt unik. Einar Førde var en av den som hadde mest sans for det.

Aldri hatt det så gøy
Sjef for underholdningsavdelingen i NRK Tordis Aavatsmark mener Kirkvaag kan rangeres helt der oppe blant de virkelig store i norsk underholdning.

- Han er jo en bauta. Han har skapt historie. Han var bare helt enestående. Og spå var han likevel så beskjeden til tross for all suksessen.

En av Kirkvaags mest kjente programserier «Trotto Libre» lagde han sammen med Otto Jespersen.

- Dette er en veldig, veldig trist dag. Jeg tenker på Merete og sønnene. Trond var fantastisk å jobbe med. Jeg har aldri hatt det så gøy på jobb som da vi satt hjemme hos meg og skrev de to Trotto Libre-seriene. Vi har mistet den største TV-komikeren Norge noen gang har fostret, sier Jespersen til Nettavisen.

Hederskar
Kirkvaag ble aller mest kjent for sitt årelange samarbeid med Knut Lystad og Lars Mjøen i KLM.

- Det er veldig tragisk. Han var kanskje Norges største komiker og nå er han død, sier Mjøen til Nettavisen.

Skuespiller og NRK-veteran Andreas Diesen var en god venn av Kirkvaag og en kollega gjennom hele hans vidstrakte karriere. Han beskriver personen Kirkvaag som en hedersmann.

- Han var verdens mest lojale venn og en hederskar på mange måter. Han er det eneste mennesket jeg kjenner som ingen har sagt noe galt om.

Søyle
Som underholder og artist var Trond Kirkvaag helt unik, mener Diesen.

- For norsk TV-underholdning har han betydd alt. Han leverte suksesser hele tiden. I Montreux er han den mestvinnende i hele verden for morsomme programmer. Han har vunnet gullrose, sølvrose, tre eller fire Chaplin-priser og to pressens priser. I tillegg er han selvfølgelig hedret med gullruten og alt annet. Han har blitt hedret av alle i bransjen som kan hedre ham. En av de store søylene i norsk underholdning er borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere