*Nettavisen* Nyheter.

- Kunstig skille, for å være ærlig

iPad, avis Foto: Apple

Hans Olav Syversen (KrF) er overrasket over at MBL vil diskriminere nettbaserte aviser.

Tirsdag holdt Stortingets finanskomité høring om to forslag om momsfritak for ebøker og eaviser - som for trykte bøker og aviser, fremsatt av tre Frp-representanter. Da styreleder Ivar Rusdal i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) skulle kommentere forslaget om momsfritak for eaviser, så sa han at MBL ønsker momsfritak for elektroniske aviser.

Men: Forslaget omfatter bare papiraviser som er underlagt en abonnementsordning. Les MBL-forslaget her.

Dette fikk KrFs Hans Olav Syversen til å spørre om han hadde hørt riktig - at MBLs forslag om momsfritak ikke omfatter nettbaserte nyhetsaviser. Det svarte Rusdal bekreftende på.

- Diskriminerende
Etter høringen sa Hans Olav Syversen at han ble overrasket over MBL-forslaget.

Les også:Vil ha momsfritak for språkets skyld

- Jeg syns de drar opp et kunstig skille, for å være ærlig. Hvis forutsetningen for å få momsfritak er at man også driver en papiravis, så er forslaget klart diskriminerende overfor nettbaserte aviser. Med et slikt forslag begunstiger MBL den tradisjonelle medieformen, sier Syversen til Nettavisen.

- Må ta en ny runde
Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) har sagt nei til momsfritak på ebøker. Men på tirsdagens høring fikk finanskomiteen fra en samlet bokbransje at alle som én mener at momsfritak for ebøker er det eneste saliggjørende for det norske språket, leserne, forfatterne og oversetterne.

Stavrum:Se fremover, Sigbjørn!

- Jeg ser fram til å høre en veldig god argumentasjon fra stortingsflertallet på hvorfor det er riktig med moms på ebøker. Jeg tror nok de bør ta en ny runde før de avviser det, sier Syversen.

- Teknologinøytral
Syversen mener det politiske skillet i debattene om momsfritak går mellom de som er opptatte av avgifter og de som er opptatte av det norske språket.

- Vil KrF støtte forslaget om momsfritak på ebøker?

- Det regner jeg med at vi vil gjøre.

- Hva med momsfritak på eaviser?

- Jeg har sympati for det forslaget også, men da bør ordningen være teknologinøytral, svarer Syversen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.