RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kurt Nilsen må stoppes

Kurt Nilsen må stoppes om Idol III skal bli en suksess. Og NRK Petres Håkon Moslet lar seg bruke i den kampen, mener TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg. Hva mener du?

Det er klart for ny Idol-runde, og alt tyder på at det vil bli en ny suksessrunde for TV-kanalen. For platselskapet og konsertbransjen er det litt annerledes. For at de skal få full uttelling, må en bit til av puslespillet på plass. Og det er Kurt Nilsen. Han har rett og slett ikke skjønt at han har fått sitt kvarter i rampelyset, og nå må han vekk. Kjartan Salvesen selger ikke en eneste billett til showene sine. Men takke for det, når avisene er fulle av Kurts nye plate.

Ja, hva gjør en så. En alierer seg med plateselskapenes lakeier, og den kanskje viktigste sitter i NRK. Håkon Moslet - den tidligere Dagbladet-journalisten - er musikksjef i Petre og går i dag ut og sier at der kan de ikke spille Kurt sin nye plate. Den er ikke for unge.

Ved å tie Kurt i hjel vil det skapes mer rom for det nye idolet slik at alle kan få sin payback. Samleplatesalg, soloplate, konsertturne med alle idolene og vellykket turne med vinneren etter soloplate, så adios og på'an igjen.

Kurt har brutt alt dette i og med at han mot alle odds ble World Idol, men i enda større grad fordi han med rørleggerens stahet har gått på jobb og levert hvor han har vært. 20 intetsigende intervjuer på rad, småkonserter på supermarked etter supermarked. Han minner meg om Bill Clinton. Han må ha hilst på og snakket med halvparten av dem som har kjøpt platene hans.

På under en måned hakket han sammen en plate som solgte til platina i halen av suksessen, men enda mer imponerde, da han fikk litt tid satte han seg ned og lagde en god plate, en kritikerrost plate. Dette passer ikke inn i idolkonseptet. En artist med stor A tar altfor stor plass og er mye dyrere å håndtere enn en gjeng med storøyde fjortiser som er sjeleglad de får stå på en scene med proft lydanlegg. I tillegg presser de andre plateselskapene på. Hva med deres artister. Blir BMG (Kurt og Idolenes platemerke) for mektige?

Og Håkon Moslet er altså den nyttige idioten. Det har i alle år vært stilt spørsmål ved nære bånd mellom radiostasjoner og plateselskap. Artistenes viktigste inntekt kommer fra Tono-avgift. Havner du på A-listen, den som spilles hele tiden, renner pengene inn. På A-listen har han selvsagt plassert Petres egne Are og Odin. Og han har spilt Idol-Margaret Berger mye. Maktmennesket Håkon Moslet har sagt at Kurt Nilsen ikke skal spilles på Petre, og går dermed plateselskapenes ærend før jul. Han rydder plass i hyllene for andre.

Hva fikk han igjen for det, er det alltid farlige spørsmålet som kommer når en med makt tar et standpunkt som virker totalt urimelig på 90 prosent av befolkningen, inkludert mine ungdommer som Petre visstnok er til for.

Hva mener du? Delta i debatten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere