*Nettavisen* Nyheter.

- Kutt bonusene

Britisk kansler er møkkalei bedriftsledere som belønner seg selv uten grunn.

16.02.08 13:56

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er den britiske kansleren Alistar Darling som nå går kraftig ut mot styreledere som tar ut store bonuser i selskaper de ikke en gang har levert gode resultater i.

NA24 - din næringslivsavis

- Blir «fed up»
Han advarer ifølge the Daily Telegraph nasjonens bedriftstopper - som i fjor belønnet seg selv med syv milliarder pund, eller om lag 75 millioner kroner, i bonuser - at folk flest er i ferd med å gå lei av dette om de ikke kan forsvare økningen i bonuseer.

- Folk blir «fed up» om de ser andre få store bonuser uten at de kan se hva de faktisk har utrettet. Det kan være ekstremt frustrerende, sier han til avisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Tenk deg om
- Det er absolutt ikke noe galt mot å gi noen en belønning, men per i dag er vi inne i vanskelige tider, og dette er noe styrene må ta i betraktning. Kan du med hånden på hjertet si du fortjener denne bonusen? Hvis du ikke kan rettferdiggjøre det overfor naboen din, bør du tenke deg om nok en gang, uttaler han.

Han mener dette er spesielt viktig i disse tider, hvor den internasjonale og nasjonale økonomien går tregt, med høyere energiregninger, fallende boligpriser og et aksjemarked som går i stå.

Darlig tror Storbritannia er på vei inn i et tøft år, og regner med at boligprisene vil flate ut. Han mener da at belønninger i styrene må være fortjent i slike tider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag