RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kutter snart PS3-prisen

(SCEE)
Sist oppdatert:
Det er bare snakk om dager, mener finansanalytiker.

(Spillmagasinet): Finansanalytikeren Mike Hickey i rådgiverselskapet Janco Partners tror Sony snart kommer til å kutte i prisen til Playstation 3, skriver Games Industry.

Hickey hevder Sony må trekke 100 dollar, eller 700 kroner, av prislappen for å gjøre spillkonsollen mer attraktiv blant forbrukerne, hindre at salget stagnerer og minimere risikoen for at utviklere velger andre plattformer for spillene sine.

- Etter vår mening forventer markedet et priskutt på 100 dollar i april eller senest innen juni, sier analytikeren.

Janco Partners' påstand kommer ikke som noen overraskelse. Microsoft og Nintendo er vesentlig mer prisaggressive med Xbox 360 og Wii og luksuskonsollen Playstation 3 er på god vei priset ut av markedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ifølge PC Worlds kommentator Matt Peckham har Sony for lengst innsett at forbrukernes lojalitet til merkevaren strekker seg bare til et visst punkt, spesielt når verdensøkonomien halter. Tiden hvor Sony hadde konsollen med de eksklusive titlene er over. Økende utgifter i utviklingen av spill får studioer som Rockstar til å doble nedslagsfeltet til «Grand Theft Auto IV» ved å takke ja til Microsofts frieri.

Da PS3 ble lansert var konsollen maskinvaremessig mer avansert en dagens PS3-er. Den første konsollen hadde flere USB-porter, støtte for en rekke minnekort og kunne spille av gamle PS2-spill. Ifølge Hickey summer det rykter om en lignende strategi hvor Sony har planer om en ny PS3 uten Blu-ray-spilleren.

Dette ville imidlertid vært et drastisk tiltak fra Sony. Alle PS3-spill fram til nå er gitt ut på Blu-ray-disker som dermed ville vært ubrukelige på en konsoll uten BD-spiller.

Et priskutt på Playstation 3 er nødvendig. Når det kommer og hvor stort det blir er ikke kjent, men regn med en billigere konsollen innen sommeren er over.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere