*Nettavisen* Nyheter.

- Kvalte åttebarnsmor med skolisse

DRAP: En mann er tiltalt for å ha drept sin kone ved å kvele henne med en skolisse eller tynt tau i Songdalen i Vest-Agder i august i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

- Strammet til slik at hun døde, står det i tiltalen.

10.05.16 16:25

En 49 år gammel småbarnsfar er tiltalt for å ha drept sin kone - en 43 år gammel åttebarnsmor - i en bolig på Nodeland i Songdalen kommune i Vest-Agder i slutten av august i for.

I tiltalen som er tatt ut etter riksadvokatens ordre kommer det fram at kvinnen skal ha blitt kvalt.

- Fredag 28. august tok han et tynt tau/skolisse rundt halsen til sin ektefelle og strammet til slik at hun døde, står det i tiltalebeslutningen.

Les også: Familien var vitner til drap på åttebarnsmor i Agder

Mannen - som er fra Syria - meldte seg selv for politiet og erkjente å ha drept kona. Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, har tidligere fortalt at den nærmeste familien var vitner til drapshandlingen.

Paret - som hadde åtte barn sammen - hadde bodd på adressen i om lag ett år. Noen av barna bodde hjemme, mens andre skal ha flyttet ut.

Mannens forsvarer, Abdelilah Saeme, sier til Nettavisen at hans klient har erkjent de faktiske forhold, men at de har bedt om en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse av ham før de tar stilling til om han erkjenner straffskyld.

Les også: Ektemannen tilstår å ha tatt livet av åttebarnsmor i Vest-Agder

Rettssaken går i Kristiansand tingrett i midten av juni, og det er satt av tre dager til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag