*Nettavisen* Nyheter.

- Kvinne voldtatt på toalettet

Foto: (Google Maps)

- Det høres utrolig ut, sier politiet.

21.11.11 08:42

- Det høres utrolig ut at det ble begått en voldtekt på en stappfull restaurant, men det har skjedd voldtekter på toaletter før, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Oslo-politiets krimvakt til Aftenposten.

Ved tretiden i går ble en kvinne utsatt for et overgrep som politiet karakteriserer som voldtekt, på toalettet til Hard Rock Café i Karl Johans gate i Oslo.

Søndag kveld var det flere versjoner av hva som hadde skjedd, og Sveinungsen bekrefter at det var kaotisk og vanskelig å få oversikt over hva som hadde skjedd.

Kvinnen skal avhøres av politet i dag, mandag.

Hun ble raskt brakt til Overgrepsmottaket etter hendelsen, skriver avisen.

Gjerningsmannen er av kvinnen selv blitt beskrevet som liten, ca 175 centimeter høy, tynn, muligens av utenlandsk opprinnelse og muligens med fransk aksent.

Siktet for seks voldtekter
VG forteller mandag morgen om en annen voldtektssak, der en 33 år gamme iraker som ble siktet i seks voldtektssaker, flyktet tilbake til hjemlandet.

Politiet mener de står overfor en serievoldtektsmann som står bak flere grove overgrep i hovedstaden.

- Fem av overgrepene skjedde på offentlig sted og skapte alvorlig frykt. Vi vet hvem han er og vil ha ham tilbake til Norge, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til avisen.

På sporet etter fingeravtrykk
Den irakiske statsborgeren er siktet i seks saker der kvinner har anmeldt ham for voldtekt fra årene 2007 og 2010.

Ifølge avisen var det først da politiet fant et fingeravtrykk av mannen i en av de siste sakene, at det viste seg at han kan ha stått bak flere voldtekter og voldtektsforsøk i Oslo.

Slik går han frem
Avisen skriver at fremgangsmåten til mannen er lik i alle sakene.

Han har oppsøkt kvinnene og forsøkt å prate med dem. Deretter har han med makt forsøkt å ta seg til rette.

Det har ikke kommet til fullbyrdet samleie, men han er siktet for å ha tvunget til seg oralsex og andre handlinger som sidestilles med samleie i straffeloven.

Flyktet til Irak
Irakeren skal ha blitt stresset av at politiet oppsøkte steder hvor han oppholdt seg, og flyktet til Irak.

- Siden vi ikke har noen utleveringsavtale med Irak, er vi avhengige av at han er villig til å komme tilbake, sier bistandsadvokaten til et av de kvinnelige ofrene, Trine Rjukan.

Irakeren skal imidlertid være klar for å forklare seg. Hans forsvarer sier imidlertid til VG at han ikke erkjenner straffskyld, og at han ønsker å komme tilbake, men at han ikke får nødvendige reisedokumenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag