- Kvinnekjøtt var best og mørest

Foto: Ole Dag Kvamme (Mediehuset Nettavisen)

Den norske «Kannibalen» er tiltalt på nytt

06.11.09 15:02

Ifølge fvn.no er «Kannibalen» nå tiltalt på nytt etter at han i august i år skal ha truet fem unge jenter med å drepe, grille og spise dem.

- Han sa til henne via chattekanalen MSN at han ville jakte og felle henne slik at han kunne steke og spise kroppen hennes, samt at kvinnekjøtt var best og mørest, skriver politiadvokat Ingrid Thorsen i tiltalen mot 30-åringen, ifølge avisen.

I tiltalen heter det også at mannen skal ha sagt at han er synsk, og at han har forutsett at jentene kommer til å dø.

Avisen skriver at mannen er tiltalt etter straffelovens § 390a, som omtaler skremmende eller plagsom opptreden og atferd som krenker andre menneskers fred.

Paragrafen har en strafferamme på inntil to års fengsel.

Det er også lagt ned påstand om inndragning av mannens datautstyr, og det vil også bli lagt ned påstand om oppreisning til hver av jentene.

Har sonet i forvaring
30-åringen, som har fått kallenavnet «Kannibalen», har fra før av sonet flere års forvaring for trusler og voldtekt av barn.

Han regnes for å være en av Norges farligste menn, og har i over halvannet år bodd i en egen bolig i Kristiansand etter at han ble løslatt på prøve fra sin andre forvaringsdom.

«Kannibalen» ble dømt til fire års forvaring i august 2005 for voldtekt og flere alvorlige trusler og tvang mot unge kvinner.

Blant annet skal han ha fantasert om å drepe og spise jenter han kom i kontakt med på chattesider. Derav har han blitt tildelt navnet «Kannibalen».

Mannen er tidligere dømt for voldtekt av en jente under 16 år to ganger. Han skal også ha drapstruet tre andre unge jenter. Han har tidligere sittet syv år i sikring og forvaring.

I 2007 rømte han fra sin oppasser midt i Oslo sentrum under en permisjon. To døgn senere ble han pågrepet på Hamar.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.