RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinnelige bilførere stilles for terrordomstol

Sist oppdatert:
To saudiarabiske kvinner som ble pågrepet da de trosset forbudet mot å kjøre bil, skal stilles for en terrordomstol, ifølge aktivister.

Loujain al-Hathloul (25) og Maysaa al-Alamoudi (33) ble pågrepet for nesten en måned siden.

Flere aktivister som ikke vil bli navngitt, opplyser til nyhetsbyrået AFP at de to kvinnene torsdag møtte i en domstol i Al-Ahsa i kongedømmets østlige provins. Der ble det bestemt at Hathloul og Alamoudis saker skal overføres til en spesialdomstol for terrorsaker, ifølge aktivistene med kjennskap til saken.

Årsaken er angivelig kommentarer de to har kommet med på sosiale medier – ikke bilkjøringen, skriver BBC. Saudi-Arabia er det eneste landet i verden som forbyr kvinner bak rattet.

Hathloul, som har 228.000 følgere på Twitter, ble pågrepet 1. desember da hun forsøkte å trosse forbudet ved å kjøre inn i Saudi-Arabia fra De forente arabiske emirater. Alamoudi, en saudiarabisk journalist med base i Emiratene, ble pågrepet da hun ankom grensen for å støtte Hathloul.

Selv om det i teorien ikke er forbudt for kvinner å sette seg bak rattet, er det bare menn som får førerkort. Kvinner som kjører, risikerer derfor å bli bøtelagt og pågrepet av politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere