RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinnen avbrøt samleiet da han sa nei til å bli hennes nye mann

Sist oppdatert:
Risikerte fire års fengsel - ble frifunnet for voldtekt.

Aktor la ned påstand om fire års fengsel etter en angivelig sovevoldtekt som skulle ha blitt gjennomført av en nordmøring i 40-årene, skriver Tidens Krav.

Nordmøre tingrett fant imidlertid at det forelå rimelig og fornuftig tvil om voldtekten hadde funnet sted, og frifant mannen både for voldtekt og oppreisningserstatning.

Drukket alkohol

Det var i mars i fjor kvinnen anmeldte den angivelige voldtekten. Den nå frikjente nordmøringen var på besøk hjemme hos kvinnenen og hennes ektemann. De drakk øl, og etter hvert brennevin.

Kvinnen forklarte at hun hadde drukket fire-fem bokser øl i løpet av noen timer, før hun hadde gått og lagt seg på et barnerom.

Hun forklarte videre at hun våknet med buksa og trusa på knærne mens nordmøringen gjennomførte samleie med henne.

- Ville ikke bli hennes nye mann

Da nordmøringen ble pågrepet den påfølgende dagen, nektet han først for at han hadde hatt seksuell kontakt med kvinnen. I senere avhør erkjente han at de hadde hatt samleie.

Han nektet imidlertid straffskyld. Han forklarte at samleiet var frivillig, og at det skjedde på en sofa i stua. Videre forklarte han at kvinnen avbrøt samleie da han sa nei til å bli hennes nye mann.

Politiet fant ingen sikre DNA-spor på at det hadde blitt gjennomført samleie i senga på barnerommet, slik kvinnen hadde forklart.

- Retten er på denne bakgrunn kommet til at det foreligger rimelig og fornuftig tvil om tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningen. Tiltalte blir derfor å frifinne i forhold til tiltalen, heter det i tingrettens dom.

Førstestadsadvokat Jan Hoel førte saken for påtalemyndigheten.

Advokat John Marius Dybvik var nordmøringens forsvarer.

Les flere saker fra Tidens Krav!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere