RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinner bør plukke opp hans sokker

Foto: SEBASTIAN WILLNOW (AFP)
Den tidligere erkefeministen Fay Weldon mener det er visse ting en kvinne ikke kan lære en mann.

(SIDE2:) Forfatteren bak «Hunndjevelen» og andre bøker ble i sin tid sett på som en av de ypperste feminister innen den litterære sjangeren.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Så kom «Bulgari-forbindelsen», der det ble kjent at Weldon var sponset av det kjente merket. Nå er hun nok en gang på barrikadene med uttalelser som fjerner henne fra feministtstempelet, eller kanskje ikke?

- Dumme og ubrukelige
Den 77 år gamle forfatteren sier til The Daily Mail at hun mener den tidligere feminismen la vekt på at menn var dumme og ubrukelige. Hun mener imidlertid at dagens menn er mye hyggeligere enn da hun var ung.

Weldon, som er kjent for sine brå uttalelser, sier i forbindelse med sin nye bok «Chalcot Cresce», at hun mener kvinner på skille mellom jobb og privatliv.

- På jobb bør ikke kjønn spille inn. En kvinne har rett til å nekte å koke kaffe, men jeg er redd hun må gjøre det hjemme, sier Weldon ifølge avisen. På samme tid mener hun at kvinner bruker uforholdsmessig mye tid på å fortelle mannen i deres liv at de bør plukke opp sokkene sine eller mase på at de skal vaske do.

Gjør det selv!
- Det er mye enklere å gjøre det selv, sier hun. Fay Weldon mener imidlertid at feminismen har gjort kvinner mer uavhengige av menns velvilje og at det er en bra ting.

Men hun mener også at karrierekvinner som er så opptatt av jobb, så selvstendige og selvoppholdende må regne med at en mann ikke nødvendigvis ikke vil binde seg til dem.

- Hvorfor skulle de det? Du klarer deg jo selv, sier hun.

Forfatteren mener at kvinner i dag gjerne vil at kjærestene deres skal være litt lik venninnene deres.

- Menn er ikke sånn. De vil ha sex og de grynter. Om du virkelig vil at en mann skal behandle deg bra, ikke gjør det vanskelig for dem. Ikke snakk om følelser og spør ham aldri hvordan han har det, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere