*Nettavisen* Nyheter.

- Kvinner bruker for mye sminke

Foto: (Scanpix)

Menn foretrekker naturlige kvinner.

18.02.10 10:22

(SIDE2): En ny undersøkelse viser at en av fem menn synes partneren bruker for mye sminke. Tykke lag med foundation, leppestift på tennene og overdreven bruk av rouge er sminkeverstingene for millioner av menn.

«Panda-øyne»
Det kan være sexy å gå for sotete øyne når man skal en tur på byen, men pass på å ikke overdrive. Klumpete maskara og «panda-øyne» er nemlig noe av det verste menn vet, skriver Daily Mail .

Undersøkelsen viser også at tolv prosent av kvinner selv mener de bruker for mye sminke, og førti prosent sier de at ikke viser seg for mannen sin uten sminke!

Tør ikke å si noe
Rundt atten prosent av menn skulle ønske kjæresten eller kona kunne roe ned «krigsmalingen», men bare halvparten har turt å si noe. Og det er kanskje ikke den beste strategien heller, for ti prosent av de mennene som sa noe, ble dumpet rett etterpå.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Skjuler stygg hud
Det er hudpleieeksperten St Ives som har gjennomført undersøkelsen. En talsmann for firmaet mener mange kvinner bruker for mye sminke for å dekke over stygg hud, og ikke for å imponere det motsatte kjønn. Hun skjønner godt at dette er en skikkelig turn-off for mange menn.

- For menn kan sminke føles som en barriere mellom dem og partneren, og det virker som om de fortrekker en naturlig stil. Hvis flere kvinner hadde følt seg komfortabel med huden sin, hadde de ikke trengt å bruke så mye sminke, sier hun.

LES OGSÅ: Supermodellens beste skjønnhetstips

Enten eller
Et godt tips er å velge hva du vil fokusere på når du legger sminke. Om du vil ha sotete øyne, så bruk en nøytral leppestift eller lipgloss. Og omvendt, om du vil kjøre på med knallrøde lepper, er det finest å ha en diskret øynesminke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.