RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En kvinne har postet et bilde på sosiale medier av tre burkakledde kvinner som hun omtaler som sine «søstre», og som hun knytter til politibrigaden al-Khanssaa i den syriske byen Raqqa.
En kvinne har postet et bilde på sosiale medier av tre burkakledde kvinner som hun omtaler som sine «søstre», og som hun knytter til politibrigaden al-Khanssaa i den syriske byen Raqqa. Foto: Umm Waqqas (Twitter)

- Kvinner driver horehus for IS

Sist oppdatert:
Kvinnelig terrorbrigade tvinger kidnappede kristne til å ha sex med jihadister.

Medlemmer av den kvinnelige terrorbrigaden al-Khanssaa i Syria, skal angivelig drive bordeller for krigerne i Den islamske stat (IS), også kalt ISIS eller ISIL.

Om lag 3000 irakiske kvinner skal ha blitt tatt til fange av terrorgruppen i løpet av de to siste ukene. Flere av dem blir angivelig brukt som sexslaver for IS-krigere i den syriske byen Raqqa.

Les også: Eksperter tviler på at luftangrep vil knuse IS

Kilder opplyser til britiske medier at den kvinnelige terrorbrigaden blant annet driver bordeller for å tilfredsstille mannlige IS-krigere.

- Disse kvinnene anvender barbariske fortolkninger av den islamske tro til å rettferdiggjøre sine handlinger, sier kilden, ifølge The Mirror.

- De mener at de militante mennene kan misbruke disse kvinnene akkurat som de vil, fordi kvinnene er ikke-muslimer.

- Yazidi-folket (religiøs minoritet) blir etnisk renset, og deres kvinner er utsatt for den mest brutale behandlingen.

- Det er bisart og perverst, sier kilden.

- Skulle avsløre menn
Al-Khansaa-brigaden ble opprettet i februar tidligere i år med hensikt å avsløre mannlige aktivister, som utga seg for å være kvinner for å unngå pågripelse.

Brigaden er basert i den syriske byen Raqqa, som er under IS’ kontroll.

Kvinnene har også i oppgave å jakte ned andre kvinner som ikke følger de strenge sharialovene, som er innført av IS, ifølge Syria Deeply.

Kvinner i Raqqa er pålagt under sharialov å tildekke hele kroppen og ansiktet når de beveger seg ute i offentlighet, samt være ledsaget av en mann.

Les også: Obama: - Slik skal vi ta IS

Rundt 60 kvinner fra Storbritannia skal ha reist til Syria for å slutte seg til borgerkrigen, ifølge forskere ved International Centre for the Study of Radicalisation (ICSR). Kvinnene skal være i alderen mellom 18 og 24 år.

- Al-Khansaa er en sharia-politibrigade. Dette er ISILs kvinnelige politi. Vi tror de består av en blanding av britiske og franske kvinner. Men deres profiler på sosiale medier er drevet av de britiske kvinnene og er skrevet på engelsk, sier forsker ved ICSR, Melanie Smith, til The Telegraph.

- 1000 kroner i månedslønn
Kvinnene får en månedslønn på 25.000 syriske pund, som utgjør i overkant av 1000 kroner, ifølge Terrorism Research and Analysis Consortium.

- Vi har opprettet brigaden for å skape oppmerksomhet rundt vår religion blant kvinner, og for å straffe kvinner som ikke følger loven, sier et offisielt IS-medlem i Raqqa, ifølge TheIndependent.

- Det er kun kvinner i denne brigaden, og vi har gitt dem egne fasiliteter for å unngå at menn og kvinner blandes.

- Halshogge med sløv kniv
Britiske medier skriver at britiske kvinner har klatret helt til topps i den kvinnelige brigaden.

20 år gamle Aqsa Mahmood skal være blant lederne i al-Khanssaa. Hun reiste fra Glasgow til Syria i november i fjor. Hun skal tidligere ha uttalt at hun «vil halshogge kristne med en sløv kniv».

Hun blir koblet til terrorbrigaden gjennom sitt alias, Umm Layth, som hun også bruker på sosiale medier.

ICSR knytter Umm Layth til en gruppe på tre andre britiske kvinner, som går under kallenavnene Umm Haritha, Umm Waqqas og Umm Ubaydiah.

Les også:  FN: – IS bruker barn som selvmordsbombere

Umm Ubaydiah, som også har svenske bånd, antas å drifte profilen for al-Khanssaa på sosiale medier.

Burkakledde søstre
Umm Waqqas har postet et bilde på sosiale medier av tre burkakledde kvinner som hun omtaler som sine «søstre», og som hun knytter til al-Khanssaa.

Andre kvinner har postet bilder av seg selv iført bombebelter. I henhold til IS’ fortolkning av Koranen har ikke kvinner lov til å kjempe i krig, men kan imidlertid delta i selvmordsaksjoner.

Etterretningskilder hevder at disse brigade-kvinnene trolig kjenner identiteten til «Jihadist John», som nylig halshogget to amerikanske journalister foran kamera.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere