RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinner har mindre glede av tilfeldig sex

Foto: Kine Øynes, gjengitt med tillatelse
Sist oppdatert:
- Vi tar med oss kulturen til sengs, sier sexolog.

(SIDE2:)- Da menn og kvinner fikk lik tilgang på tilfeldig sex oppsto det et inntrykk av at man kunne sammenlikne at menn og kvinner fant opplevelsen like tilfredsstillende, sier professor Kim Wallen ved Emory University til The New York Times.

Kim Wallen forsker på kvinnelig lyst.

Sexolog Anne Marie Pile som skriver bloggen Sexologen og driver Pile Rådgivning i Grimstad, er ikke overrasket over undersøkelsen.

- Er puppene mine fine nok?

- For kvinner handler det om å være trygg på seg selv. Vi lever i et samfunn med mye kroppspress. Mange kvinner tenker «er puppene mine fine nok?» når de ligger i sengne. Det er mange forstyrrende elementer. Kulturen blir med oss til sengs, sier Pile.

Kinsey Institute som er tilknyttet Indiana University la i år også frem resultatet av en større forskningsrapport der de fant at kvinner fikk orgasme under samleie og oralsex langt oftere om de var i et forhold enn om de hadde tilfeldig sex.

Samtidig viste en undersøkelse av 24.000 studenter over fem år ved New York University at 40 prosent av kvinnene hadde fått orgasme under tilfeldig sex. 80 prosent av mannfolkene svarte det samme.

Bryr seg mer i et forhold

- Vi mener det skyldes at øvelse med en partner gir større sjanse for at man får orgasme. Og vi tror at gutta bryr seg mer om kvinnen når de er i et forhold, sier Paula England ved New York University til The New York Times.

Anne Marie Pile sier at hennes erfaring fra terapirommet er at kvinner ikke er mer åpne om behovene sine nå. At det ikke er slik for alle at det ikke er så farlig å være kåt og jente lenger.

Samtidig mener hun at man godt kan dempe orgasmefokuset. Og kanskje spesielt ved tilfeldig sexmøter.

Nedsatt orgasmeevne

- Det er jo ingen hemmelighet at mye tilfeldig sex er fyllesex. Da er ofte orgasmeevnen nedsatt. Det gjelder både menn og kvinner, sier hun.

Forskerne som står bak de store undersøkelsene i USA sier at kvinner også finner det vanskeligere å kommunisere hva de liker og ikke liker av sex.

Legge fra seg skammen

- Det er jo en veldig flott ting om kvinner klarer å legge fra seg skammen over å ha tilfeldig sex. Alle kan godt tenke over hvordan de ønsker å forvalte egen seksualitet, sier Pile.

Samtidig sier flere av kvinnene i undersøkelsen at jakten på orgasmen ikke var alt. Det å være nær et menneske og gi det mennesket glede var også en stor del for noen av de som deltok i undersøkelsen.

- De færreste kvinner som har tilfeldig sex tenker at nå skal jeg få en orgasme. Jeg vil påstå at nærheten er kanskje enda viktigere. Bekreftelsen på at en annen liker deg. Det er veldig sjelden folk sier til meg at de savner orgasmen, de savner nærheten. Lengselen etter nærhet er for øvrig like sterk hos menn. Og jeg synes ikke vi skal redusere dem til objekter som går rundt og har lyst hele tiden, sier Anne Marie Pile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere