*Nettavisen* Nyheter.

- Kynisk av Ringnes

"Buddy" som går på norske kinoer nå, inneholder ulovlig alkoholreklame. - Sånt kan vi ikke ha noe av, sier Ståle Henriksbø i KrFU. - Dette er latterlig, sier regissør Morten Tyldum.

20.06.08 11:05

Den norske filmen "Buddy", som gjør stor suksess på kinolerret landet over for øyeblikket, er sponset av Ringnes. Gjennom hele filmen drikker hovedpersonene Ringnes, med etiketten godt synlig.

Ifølge NRK Petre er dette det eneste det eneste ølmerket som er representert. I rulleteksten blir Ringnes takket.

- Dette er kynisk av Ringnes. Sånt kan vi ikke ha noe av, sier Ståle Henriksbø i KrFU til NRK Petres NÅ. Han reagerer sterkt på sponsingen.

Denne sponsingen kan bryte med norsk lov om sponsing og produktplassering, mener Sosial- og helsedepartementet.

- Hvis du viser fram produkter mot publikum i den hensikt å påvirke dem til å kjøpe dine produkter, så er ikke den type kommunikasjon lov når det gjelder alkoholholdig drikk, sier Mari Trommald i Sosial- og helsedepartementet til Petre.

Morten Tyldum, som har regissert filmen, er ikke enig i kritikken. Til TV 2 Nettavisen sier han at Ringnes er bare én av mange underleverandører som har gitt rekvisitter til filmen.

- Dette er latterlig. Og vi har takket alle sammen i rulleteksten. Dette er helt vanlig å gjøre i norsk film, legger han til.

- Ringnes ga oss rekvisitter og på denne måten sparte vi penger. Vi hadde et stramt budsjett, sier Tyldum.

Ringnes bekrefter at de har gitt leskedrikker og øl til filmen, men bryggeriet sier til Petre at de ikke regner med noen reklameverdi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.