RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- La bilen stå i dag

Foto: Grøtt, Vegard (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Dødsulykker på veiene preget 2. juledag. Utrykningspolitiet ber folk la være å kjøre etter at fem personer mistet livet i trafikken.

Speilglatte veier førte til en rekke ulykker.

Etter to trafikkulykker der til sammen fem personer mistet livet, samt en rad med andre ulykker av varierende alvorlighetsgrad torsdag, valgte sjefen for Utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, å gå til det uvanlige skritt å be bilistene unngå å kjøre bil 2. juledag.

– Det er en sterk advarsel, men dette været må vi ta alvorlig, sier Karlsen til NRK.

Plussgrader i lufta sammen med tele i bakken gjør asfalten svært glatt mange steder.

Møteulykke
Den første dødsulykken skjedde på fylkesvei 170 ved Heia i Fet kommune i Akershus, der to menn mistet livet i en frontkollisjon mellom en personbil og en varebil på.

De to omkomne var en mann på 53 år fra Oslo og en 78 år gammel mann fra Sverige. Begge satt i personbilen. I varebilen satt én person som ble fraktet til sykehuset med lettere skader.

Etterlyser biler
Kun en drøy time senere mistet tre personer livet i en ny frontkollisjon mellom to personbiler på E39 i Våtedalen i Jølster kommune i Sogn og Fjordane.

Til sammen fem personer var involvert i ulykken. To av de omkomne satt i den ene bilen, mens den tredje omkomne satt i den andre bilen. I tillegg ble to personer, en gutt på 9 år og en mann på 49 år, sendt til Førde sykehus med ambulanse, der de fikk behandling ved sykehusets intensivavdeling.

To av de omkomne er hjemmehørende i Gloppen kommune, mens den tredje er fra Jølster. I begge kommunene er det opprettet kriseteam.

Politiet etterlyste to biler etter ulykken, som de mener har viktige vitneopplysninger i forbindelse med ulykken.

Ingen hadde meldt seg i 20-tiden torsdag kveld. Operasjonsleder Trond Hatlenes ved Sogn og Fjordane politidistrikt vil ikke utdype hvorfor politiet ønsker å komme i kontakt med de to bilene av hensyn til etterforskningen.

(Artikkelen fortsetter).

Kritisk skadd
Også i Marnardal i Vest-Agder skjedde det en alvorlig trafikkulykke torsdag formiddag. En kvinne i slutten av 40-årene er kritisk skadd etter en utforkjøring på riksvei 455. En kvinne i 20-årene og en mann i 50-årene er brakt til sykehus etter ulykken.

De tre skal være i familie og fra Kristiansand, ifølge politiet i Agder.

Glatte veier på Østlandet førte også til en rad mindre alvorlige ulykker i flere fylker. UP-sjef Runar Karlsen oppfordrer de bilistene som må ut og kjøre til å redusere farten kraftig.

– Det er det eneste virkemiddelet du har som bilist: Å redusere farten. Farten gjør skadepotensialet mye større, sier Runar Karlsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere