RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Famsimile:Privat/blogg)

- La meg gi politiet og psykiatrien et godt råd: Forbered dere!!!!!

Sist oppdatert:
En uke før Sigrid forsvant, la den siktede 37-åringen ut følgende melding på sin blogg:

– La meg gi politiet og psykiatrien et godt råd: Forbered dere!!!!! Dere feilet, og nå kommer konsekvensene av måten dere forsøkte å skjule dette systemet på!!! ... De legger opp til krig, og jeg gir meg ikke uansett hva det fører til!!!!

Slik utrykker en av de siktede i Sigrid-saken seg på en blogg. Han er en av de to som nå er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Den andre er en 64 år gammel mann.

37-åringen, som opprinnelig kommer fra Ålesund, har vært svært aktiv både på blogg og på Facebook. Der har han i lang tid gått til verbalt angrep på psykiatrien og politiet.

På bloggen sin skriver 37-åringen at han blant annet at han har blitt hentet av politiet og blitt tvangsinnlagt.

– Ja, jeg ble faktisk hentet av politiet, kastet på glattcelle og tvangsinnlagt/"Frivillig" tvangsmedisinert uten at jeg var syk(!!!), og folk sier at systemet virker??? i HELVETE heller, det virker ikke i det hele tatt, hadde ikke advokaten min og kontrollkommisjonen oppdaget regelbrudd hos BEGGE parter (politi OG psykiatri!), noe som heldigvis førte til at jeg ble sluppet fri, hadde dette gått galt, og ikke bare for meg!!! , skriver han på bloggen.

For ett år siden skrev 37-åringen også på sin blogg at han har vært utsatt for trusler.

– Jeg ble beskyldt for å ha tystet på en som heter N.N (anonymisert av Nettavisen red anm.) som sitter inne for drap på en 13 år gammel jente! Det er også konebanking og to andre drap på jenter han sitter inne for! Problemet er at jeg gjorde ikke dette og var under et enormt press i lang tid og er det enda på grunn av at folk ikke klarer å se sannheten, de ville bare vise seg og delta i dette syke spillet! Det er også kjent at jeg hjalp politiet en periode med å tipse de om pedofile som var innblandet i denne kampanjen imot meg, og det er her de slo feil!!!

På bloggen skriver 37-åringen også noe som kan ha vært med på å sette politiet på sporet av ham.

Årsaken er at han skal ha brukt ordene «Chiller`n hjemme» på sin blogg.

Uttrykket ligner svært mye på det som ble sendt i den siste SMS-en fra Sigrids mobil samme natt som hun forsvant.

– Dette er svært spesielt og det kan ikke utelukkes at denne meldingen kan ha satt politiet på sporet av 37-åringen. Vi har sett tidligere at forbrytere har sendt slike meldinger for å prøve å avlede oppmerksomheten fra handlingen, sier tidligere politietterforsker Finn Abrahamsen til Nettavisen.

37-åringen ble på tirsdag pågrepet og siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Sigrid ble samme dag funnet død på Kolbotn. En 64 -åring er også siktet for drapet, som begge nekter straffskyld for.

På tirsdag avslørte TV 2 at politiet allerede i forrige uke hadde oppsøkt den 37 år gamle mannen på hans adresse i Ålesund.

Ved 12-tiden mandag 27. august rykket bevæpnet politiet ut for å pågripe 37-åringen på hans adresse i Ålesund.

På TV 2-bildene som ble vist på tirsdag kunne man se at flere politipatruljer og en ambulanse var involvert i aksjonen.

Grunnen til at politiet aksjonerte var at mannen skulle fremstilles for lege for å vurdere helsetilstanden hans etter at de hadde fått en bekymringsmelding. Men politiet fant ikke mannen, som ifølge TV 2 ikke var politiets søkelys for Sigrids forsvinning på det daværende tidspunkt.

Dagbladet skriver på tirsdag at den drapssiktede 37-åringen har vært forsøkt tvangsinnlagt flere ganger i løpet av de seinere år.

– Han tror at folk spaner på ham, han er redd for å trekke fra gardinene og slike ting. Han burde hatt behandling for lenge siden, sier en barndomsvenn av den 37-år gamle siktede mannen til Dagbladet.

Selv om 37-åringen har vært forsøkt tvangsinnlagt flere ganger, har 37-åringen ikke villet ta noen form for medisiner, og han har ifølge avisen skrevet ut seg selv hver gang.

Dagbladet viser til en kjennelse fra 2006 hvor mannen selv sier at han har lett for å «tippe over» dersom han unnlater å ta medisinene sine over lengre tid.

Retten ba da om at han undergis psykiatrisk behandling fordi han har en alvorlig psykiatrisk diagnose.

VG skriver at 37-åringen ble vurdert som psykotisk, så sent som i juni i år i forbindelse med at advokat John Christian Elden ble oppnevnt som forsvarer for mannen i en trusselsak på Sunnmøre.

– Jeg ble oppnevnt fordi han da ble betraktet psykotisk, skriver Elden i en SMS til VG.

Facebook-profilen stengt etter hets
Facebook-profilen til 37-åringen som er siktet i Sigrid-saken, er blitt sperret fordi en rekke hatmeldinger er blitt lagt ut på siden hans.

Flere hatefulle innlegg er blitt skrevet til den siktede siden han ble pågrepet mandag kveld. «Brenn i helvete» og «jeg vil at du skal dø», står det i noen av de mange meldingene. Rett før klokken 10 onsdag morgen ble kontoen sperret.

Mannen har hatt sin profil siden 18. mai 2010, og siden da er det blitt skrevet relativt korte oppdateringer fram til 15. juli i år. Fra denne datoen og fram til 5. august, da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, er det ikke blitt lagt ut noen meldinger. Men etter 19. august er det blitt publisert svært lange meldinger om blant annet politiet.

Lørdag skrev han følgende på sin profil: «Sitter og grubler i morgentimene ... Grubler på livet, vennene mine, naboene og familien min. Jeg grubler og tenker så det knaker, og tenker på situasjonen som er oppstått!», gjengir Dagbladet.

– Liket av Sigrid pakket inn i plast og tøy
Sigrid Giskegjerde Schjetnes lik ble pakket inn i plast og tøy før det ble dumpet utfor en skrent i skogområdet i Oppegård, ifølge Dagbladet.

Ifølge avisen bærer liket preg av at Sigrid har vært død i lengre tid, og politiet tror at hun ble drept dagen eller natta etter at hun forsvant for over fire uker siden.

Etter det avisen kjenner til, ble hun funnet i skogen pakket inn i flere lag plast og tøy. Funnet bar preg av at gjerningsmannen eller -mennene hadde anstrengt seg for å gjøre liket så lite synlig som mulig, men mandag kveld markerte likhundene i skogen.

Det er ventet at den endelige obduksjonsrapporten vil gi mer konkrete svar på hva som har skjedd med 16-åringen.

Begge siktede hevder å ha alibi
Begge de to mennene som er siktet for forsettlig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, hevder å ha alibi for tidspunktet da 16-åringen forsvant.

Ifølge Dagbladet hevder den 64 år gamle mannen at han natt til 5. august kjørte med aviser fra et trykkeri i Oslo til kommuner i Akershus, mens 37-åringen skal ha opplyst at han var på et annet sted i landet enn på Østensjø da Sigrid forsvant.

Ingen av de to forsvarsadvokatene vil kommentere disse påstandene. Begge de to siktede har i avhør nektet straffskyld.

Til VG sier en person som har jobbet sammen med 64-åringen, at mannen pleide å komme på jobb mellom klokken 01.00 og 01.30.

– Jeg kan ikke si om han var der ti over ett eller ti på halv to den aktuelle natten, men han var der omtrent på det tidspunktet. Det er jeg sikker på. Deretter pakket han om avisene før han kjørte dem ut, kanskje rundt klokken fem om morgenen, sier vedkommende til avisen.

– Avhøret har holdt på i hele ettermiddag og kveld. Min klient har ikke erkjent noen straffskyld og sier at han ikke har noe som helst med noe drap å gjøre. Han sier at han ikke har noen relasjon til henne, sier mannens forsvarer Aase Karine Sigmond til NTB.

Hennes klient har forklart seg om sine bevegelser rundt bortføringstidspunktet og håper å renvaske seg fra mistanken. Ifølge Sigmond vil avhøret fortsette i morgen. 64-åringen håper også å unngå varetektsfengsling.

Vitnet og hennes datter ble tirsdag kveld vist et bilde av samme type bil, en Citroën stasjonsvogn, av VG. Begge to kjente igjen bilen.

– Alle detaljene, som for eksempel lyktene, er de samme. Nå går det frysninger nedover ryggen på oss, sier Anne-Mette Sæthre til avisen.

Årsaken var at han mente han hadde nyhetstips til avisen. Det dreide seg ikke om Sigrid-saken, men han skal ha snakket mye om sitt hat mot og frykt for politiet og psykiatrien.

37-åringen stiller seg helt uforstående til siktelsen, ifølge forsvareren, advokat John Christian Elden.

– Han mener politiet må sjekke ut tekniske spor som vil vise at han ikke kan ha begått dette drapet, at han har alibi. Han håper å bli sjekket ut av saken, sier Elden. Han vil ikke si hva slags undersøkelser det er snakk om.

Bilkjøperen sier til VG at bilen har to bulker på panseret, en bulk i grillen samt at frontruten er knust. Skadene kan være forenlige med en påkjørsel.

Avisen skriver at 37-åringen bodde i samme område som Sigrid Giskegjerde Schjetne for ti år siden.

Avhøres ikke på onsdag

Politiet vil onsdag ikke foreta noe avhør av de to som er drapssiktet. Både den 37 år gamle og den 64 år gamle mannen satt tirsdag i lange avhør i Politihuset på Grønland. Dersom de skal fremstilles for varetektsfengsling, vil dette trolig skje torsdag.

- Min klient vil ikke bli avhørt i dag og blir det et rettsmøte, blir det i så fall i morgen, sier 64-åringens advokat, Aase Karine Sigmond, til NTB.

Hun var til stede under avhøret tirsdag der den siktede avga en fri forklaring.

- Han ønsker å forklare seg slik at politiet kan sjekke ham ut av saken. Han har ikke tidligere hatt noen befatning med politiet, sier advokaten.

Sent tirsdag kveld sa Sigmond til NTB at hun regnet med at avhøret ville fortsette onsdag, men det ser ikke ut til å bli noe av.

(Nettavisen/NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere