*Nettavisen* Nyheter.

- Lærer misbrukte barn på skolen

barn skole illustrasjonsfoto Foto: (Scanpix)

I en årrekke skal treneren, læreren og barnevakten ha misbrukt barna. Overgrep skal også ha skjedd på skolen.

04.01.13 12:34

(Nettavisen): Det er påtalemyndigheten som vil påstå dette når mannen møter i Oslo tingrett tiltalt for alvorlige overgrep. Mannen er tiltalt for overgrep mot sju unge gutter over en periode på flere tiår. De første overgrepene skjedde sent på 90-tallet, mens de siste overgrepene mannen er tiltalt for skal ha skjedd så sent som i 2010.

Mannen er i dag 44 år gammel og var i begynnelsen av 30-årene da han skal ha gjennomført det første overgrepet som tiltalen gjelder.

Sju barn og unge
- Det fremgår totalt syv fornærmede. Omfanget av overgrepene og varigheten gjør saken spesiell. De første overgrepene skal ha skjedd fra de fornærmede var i 11- 12 års alderen, sier statsadvokat Irlin Irgens som vil aktorere saken mot mannen i Oslo tingrett førstkommende mandag.

- Det er snakk om flere overgrep overfor de fornærmede. Minst en av dem har sterk psykisk belastning som følge av det han har blitt utsatt for, sier hun til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det mest alvorlige overgrepet skjedde mot en gutt i perioden fra slutten av 2000 til sommeren 2003. Overgrepene startet da han var 12 år og fortsatte i flere år til gutten var 16 år, og skjedde i mannens hjem og hytte på Østlandet.

Mannen var både lærer, trener og barnevakt for gutten som ifølge tiltalen har utviklet tilbakevendende depresive lidelser.

Misbrukt i fyrrommet
En annen gutt ble misbrukt i fra 2007 til 2011. Overgrepene startet da gutten var 11 år gammel. Denne gutten var mannen lærer for og satt barnevakt for. Ifølge tiltalen forgrep læreren seg på gutten i sitt hjem, i sin hytte, og på skolen.

En tredje gutt ble misbrukt i fyrrommet på en barneskole flere ganger sent på 90-tallet. Gutten var dengang i begynnelsen av tenårene.

Ytterligere tre gutter ble misbrukt på en klassetur så sent som i 2010. Mannen var lærer for to av disse guttene som alle var i begynnelsen av tenårene da overgrepene skjedde.

En sjette gutt ble misbrukt to ganger i mannens leilighet da han var 15 år gammel, mens en syvende gutt var over den seksuelle lavalder da mannen forgrep seg på ham. Mannen var elev for gutten, og er derfor tiltalt for misbruk av stilling.

Irgens opplyser til Nettavisen at mannen er tidligere ustraffet.

- Han erkjenner samtlige forhold med unntak av ett, hvor han erkjenner de faktiske forhold, men ikke erkjenner straffeskyld, sier mannens forsvarer, Dag Svensson til NRK.

Nettavisen har ikke lykkes å komme i kontakt med Svensson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.