*Nettavisen* Nyheter.

- Lærerne må bli tøffere

Foto: Side2 / Linn de Lange

Tross gode intensjoner stakkarsliggjøres homofile i skolen. Anniken Huitfeldt håper på bedring med ny bok.

13.08.09 08:04

(SIDE2): Onsdag lanserte barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt boken «Skapsprengere» hvor 17 homofile og lesbiske sine egne historier om hvordan de opplevde å komme ut av skapet.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

- Ny generasjon foreldre
- Jeg ønsker som representant for en ny generasjon foreldre at våre barn ikke skal være redde for å fortelle oss foreldre at de er homofile. «Skapsprengere» skal gi innsikt, og kunnskap som kan være til nytte for alle som står nær noen i en «komme ut»-situasjon, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

- Ikke bare én som kommer ut av skapet
Hun forteller at poenget med boken er at andre skal kunne identifisere seg med virkelige og konkrete historier som andre har opplevd, og det er en bok som retter seg både til de homofile selv og familie, venner og miljøet rundt dem.

- Det er ikke bare én som står fram, det er hele familier.

Skolen en viktig arena
Direktør i Utdanningsdirektoratet Petter Skarem var også tilstede under lanseringen av boken onsdag, og med sitt nærvær understreker han viktigheten av kunnskap for å øke åpenheten for homofili i skolen.

Skarem opplyser om at direktoratet har utarbeidet en veiledning om temaet, og at denne i tillegg til boken kan danne et godt grunnlag for opplysning i skolen.

Etterlyser modigere lærere
Redaktør for boken, Kurt Ole Linn er selv åpent homofil og han retter også fokus mot utdanningsinstitusjoner og skoleungdom.

- Lærerne må bli tøffere, oppfordrer han.

- Selv med de beste intensjoner skjer det dessverre en utpeking og stakkarsliggjøring av homofile, og det er noe som må jobbes med.

Kongelig innledning
HKH Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet forordet i boken og formidler følgende som sitt syn på temaet:

«Kjærlighet mellom to mennesker av samme kjønn skal ikke være forbundet med skam. Jeg håper denne boken vil skape både diskusjon og refleksjon om viktigheten av å få være et helt menneske – og om hvordan vi kan hjelpe hverandre til å bli det.»

Kjendisers egne opplevelser
Andre bidragsytere som forteller sine historier inkluderer kjente profiler som Gro Hammerseng og Jan Thomas i tillegg til en rekke andre homofile og lesbiske helt ned i 15 års alder.

«Skapsprengere» skal være tilgjengelig på skolebibliotek landet over og skal ut til alle landets ungdoms- og videregående skoler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag