RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Laksecasen fortsatt inntakt

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier ser ytterligere fall i lakseprisene på kort sikt, men tror på en russisk løsning innen måneden er utløpt. De anbefaler investorene å være til å kjøpe. Les mer her
Det går frem av en oppdatering fra ABG Sundal Collier på situasjonen for de norske lakseselskapene i dag.

Markedskilder meglerhuset har snakket med antyder en snittpris på fersk laks denne uken på 24,50 kroner, og videre nedgang til 23.80 kroner neste uke. Meglerhuset mener at dersom det russiske importforbudet blir løst opp innen utgangen av januar, slik de tror, så bør lakseprisen stabilisere seg på 23 kroner. Dersom forbudet fortsetter ut i februar kan prisene falle videre til et gulv på 20 kroner pr. kilo.

Meglerhuset tror imidlertid på lang høyere snittpriser for året dersom det kommer til en løsning.

ABG SC tror på en løsning i løpet av januar og peker blant annet på at singaporske og japanske matmyndigheter har gjort tester uten funn av tungmetaller, samtidig som Norge får støtte av EU. Det er også et innenlandsk russisk press for en løsning.

Når det gjelder dagens artikkel i Dagsavisen om amerikanske advarsler mot norsk laks, så påpeker meglerhuset at dette er basert på allerede avviste tall fra en tidligere forskningsartikkel publisert i januar 2004.

Basert på de kortsiktige utsiktene for laksemarkedet anbefaler meglerhuset nå Hold, men ber investorene være klare til å kjøpe i det de mener laksecasen fortsatt er inntakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere