RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Laksefesten over

Sist oppdatert:
First-analytiker Helge Moen mener at laksefesten til John Fredriksen & Co. er over på Oslo Børs.
Analytikerne har stått i kø for å juble etter at John Fredriksen tok flere strategiske grep i laksesektoren. På meget kort tid har den kjente investoren rigget seg til i førersete, med Pan Fish som hovedsatsing.

Pareto, DnB Nor Markets, Carnegie, Handelsbanken og ABG Sundal Collier er alle svært positive til Pan Fish-aksjen. Det mest positive anslaget er at Pan Fish skal tjene hele 2,1 milliarder kroner etter skatt i år.

Det er imidlertid én enslig fisk som svømmer mot strømmen. First-analytiker Helge Moen mener at Pan Fish-aksjen har gått nok.

- Vi tok nylig ned aksjen til en nøytal-anbefaling etter en voldsom kursøkning. EPS-estimatet ble tatt opp etter kjøpet av Marine Harvest og nå mener vi prisingen av Pan Fish reflekterer verdiene i selskapet, sier Moen til Finansavisen.

Analytikeren er nå negativ til prisingen av hele laksesektoren på Oslo Børs. Han har en nøytralanbefaling på Fjord-aksjen og nevnte Pan Fish. I tillegg har han en redusér-anbefaling på statsdominerte Cermaq og Lerøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere