*Nettavisen* Nyheter.

- Landet mitt ble voldtatt

Georgiske Katie Melua elsker Norge, men hun gleder seg til å komme tilbake til London og treffe familien.

18.08.08 10:09

(Haugesund/SIDE2:) Søndag kveld sto Katie Melua på scenen i Haugesund under åpningen av filmfestivalen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Landet mitt ble voldtatt
Opptredenen avslutter en liten turné der mye av fokuset til Melua har vært på situasjonen i Georgia der hun kommer fra – og moren og broren var på ferie da bombingen startet.

- Det har vært veldig frustrerende, eller rett ut sagt grusomt. Men jeg visste at bombingen ikke var i hovedstaden eller i byen der jeg har mye familie. Så det føltes aldri livstruende for meg personlig. Men generelt så ble jo landet jeg har vokst opp i voldtatt. Skogen jeg pleide å være i på ferie har brent ned og det har vært soldater som skyter der, sier Katie til Side2.

Takknemlig
Hun sier hun også har følt en enorm takknemlighet «fordi hun faktisk har fått det livet hun har». Melua og familien flyttet til Nord-Irland da hun var åtte år og senere til England.

I løpet av fem år har hun gitt ut tre album. «Pictures» er det siste og det hun turnerer med nå.

- Folk tror jeg jobber hele tiden, men faktisk drar jeg på ferie hele tiden, ikke sant Steve? Sier hun til sin tour manager som humrende repliserer.

- Mer enn meg i alle fall, men det kan vi snakke om siden.

Mystiske konsertsteder
I Norge spilte Katie Melua i Titania gruven i Sokndal, 200 meter under jorden. Det etterfølger opptredenen i et av oljeriggbeina i Nordsjøen i fjor. Og i Haugesund spilte hun på en flåte på vannet.

- Og garderoben min er båten som ligger ved siden av. Jo, det er bare i Norge jeg har spilt på slike pussige scener. Men jeg liker en utfordring. Og gruven var bare fantastisk, sier hun til Side2.

Mer fra filmfestivalen i Haugesund:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.