RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lås døra om natta

INNBRUDD: Tyvene tar seg inn i hus når eierne sover. (Illustrasjonsbilde)
INNBRUDD: Tyvene tar seg inn i hus når eierne sover. (Illustrasjonsbilde) (TELEMARKSAVISA)
Sist oppdatert:
Frykter utenlandske omreisende kriminelle.

Etter mellom 10 og 20 innbrudd og såkalte innstigningstyverier på nattetid den siste uken, frykter politiet at en gruppe med utenlandske omreisende kriminelle er på ferde i Telemark, skriver Telemarksavisa.

Stort sett har tyvene forsynt seg med bærbare datamaskiner og annet småelektronikk, fra hus hvor beboerne sover uvitende.

«Grenseløs» på saken
"Grenseløs"-seksjonen ved Telemark politidistrikt gjennomgår nå alle sakene for å se etter fellestrekk og spor etter utenlandske kriminelle.

- Vi ser om det kan være noen sammenheng mellom disse sakene, men det er for tidlig å konkludere, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit.

De forskjellige innbruddene og tyveriene blir foreløpig etterforsket ved de lokale politikamrene rundt om i fylket. Så langt har politiet mottatt anmeldelser fra Bø, Kragerø, Grenland, Seljord og Notodden.

Lås døra!
- Vi mener det er riktig å henstille folk om at det er en god vane å sjekke at dørene i boligen din er låst før du går for å legge deg om kvelden, sier politiadvokaten og legger til at politiet tar slike saker veldig alvorlig.

Flere personer melder om ubehag etter å ha tyver i huset på nattetid.

- Dette er veldig ubehagelig for de fleste, og vi har tilfeller av hvor fornærmede i slike saker er redde for å være alene hjemme etter slike innbrudd, avslutter Skei Kostveit.

Her ser du utdrag fra Telemarkspolitiets logg de siste dagene:

Natt til onsdag: 0737 Bø Innbrudd i bolig:

Melding om innbrudd i bolig ca kl. 0730. Melder sovet i eget hus og våknet av bråk inne i eg et hus. Politiet til stedet Tyven(e) har forlatt stedet i melders bil. Tyven(e) har tatt bilnøklene inne i huset og så stjålet melders Peugot 206 farge grønn med reg. nr CE 97078. Politiet er på stedet og foretar åstedsundersøkelse

Natt til torsdag:0710 Kragerø Grovt tyveri fra bolig

Melding om innbrudd og tyveri fra bolig i Sannidal i løpet av natta mens bo boere sov i huset. Det er stjålet bl, annet gitar og PC. Politiet foretar åstedsundersøkelse

0745 Kragerø Grovt tyveri fra bolig (nr 2)

Melding om innbrudd og tyveri fra bolig i Sannidal i løpet av natta mens bo boere sov i huset. Uvisst hva som er stjålet Politiet foretar åstedsundersøkelse

0832 Kragerø Grovt tyveri fra bolig (nr 3)

Melding om innbrudd og tyveri fra bolig i Sannidal i løpet av natta mens bo boere sov i huset. Det er i tillegg begått innbrudd og tyveri fra to biler utenfor huset Politiet foretar åstedsundersøkelse

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere