*Nettavisen* Nyheter.

- Late mennesker lever lenger

Foto: (Scanpix)

Her er meldingen som vil få alle sofagriser til å trekke et lettelsens sukk. Tyske leger mener nå at late mennesker lever lenger.

22.09.03 12:54

Ifølge en ny bok fra de tyske legene Peter Axt og Michaela Axt-Gadermann har mennesket en begrenset mengde energi som de kan bruke i løpet av livet sitt. Jo raskere du bruker denne energien, jo raskere blir du eldre, melder Wireless Flash.

I boken som heter ”The Joy of Being Lazy” hevder de to at de som gjør minst mulig, sover mer og trener mindre, vil redusere farten på aldringsprosessen.

Suksessfulle sofagriser
Det eneste minuset for sofagrisene er at dersom man spiser for mye, bruker man også opp den tilmålte livsenergien raskere.

- Vi tilråder fatning, tilfredshet, måtehold og til og med enkelte tilfeller av latskap dersom du ønsker å være sunn, produktiv og suksessfull, sier de to legene.

Mosjon viktig
Å unne seg litt velvære er nok ikke dumt, men å legge bort alle treningsrutiner og følge rådene fra de to tyskerne, er ikke å anbefale. Husk at leger verden over hevder at regelmessig mosjon er med på å forlenge livet ditt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.