RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lav risiko i sterkt marked

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB Nor Markets har nå tatt opp analysedekning på Eastern Drilling, og ser en pen oppside på tre måneders sikt. Les mer om analysen her
(Korrigert)

Eastern Drilling tar opp dekning av Eastern Drilling med en klar Kjøpsanbefaling. Meglerhuset mener riggselskapet er preget av lavere risiko en andre nybyggsprosjekter samtidig som de ser en sterk utvikling for bransjen.

DnB Nor Markets har satt et tre måneders kursmål på 130 kroner.

- Selskapet har løst softwarespørsmålet gjennom sin avtale med Smedvig, som reduserer risikoen i caset sammenlignet med andre nybyggsprosjekter, skriver meglerhuset.

Eastern Drilling har en sjettegenerasjons borerigg under bygging med opsjon på en tilsvarende enhet.

- Prognosene støtter et stramt marked for ultradypvanns segmentet minst til 2008. Gitt de nåværende markedsutsiktene forventer vi at Eastern Drilling sikrer seg en 3-5 års kontrakt for riggen på en dagrate nær 500.000 dollar pr. dag for operasjon i Norge, skriver DnB Nor Markets.

De mener selskapet er en kandidat for inkludering i Smedvig eller Smedvigs fremtidig eier. Smedvig eier i dag 40 prosent av selskapet.

Meglerhuset ser oppside i hele riggsektoren fremover og venter e sterkt positiv nyhetsstrøm.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 130 NOK (3 mnd)
Meglerhus: DnB Nor Markets
Dato: 3. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere