RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lediggang gir mer kriminalitet

Oslo (NTB): Unge menn som mister jobben har høyere risiko for å bli siktet for kriminalitet enn jevnaldrende som er i arbeid.

De er unge, ugifte, og når bedriften de jobber i stenger, øker sannsynligheten for at de skal begå volds-, trafikk- eller rusrelatert kriminalitet. Det er noen av funnene i en fersk gjennomgang foretatt av Statistisk sentralbyrå (SSB).

Forskerne har sett på sammenhengen mellom nedbemanning på slutten av nittitallet og lovbrudd på begynnelsen av totusentallet, og mener sammenhengen er klar: Sammenlignet med jevnaldrende som beholder jobben, er sannsynligheten for å bli siktet for kriminalitet 14 prosent høyere blant nedbemannede, skriver Vårt Land.

Analysene viser at ansatte i bedrifter som legger ned, ikke begikk flere lovbrudd enn andre før bedriftsnedleggelsene.

Men vinningskriminaliteten øker ikke blant de oppsagte, noe forskerne fra SSB setter i sammenheng med et annet funn: At bedriftsnedleggelse har ubetydelig effekt på de oppsagtes inntekt, trolig som følge av gode trygde- og forsikringsordninger og lav generell arbeidsledighet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere