*Nettavisen* Nyheter.

- Lege dopet og forgrep seg på tenåringer

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

15 personer kan ha blitt misbrukt i saken.

07.01.13 22:03

En 55 år gammel mann er siktet for å ha voldtatt og fotografert nærmere 15 ungdommer. Mannen har tidligere sonet flere dommer for seksuelle overgrep i Sverige.

Ifølge Aftenposten aksjonerte politiet i Oslo mot 55-åringens leilighet på Majorstua i juni i fjor, etter at en gutt i tenårene anmeldte den tidligere legen for voldtekt.

Mannen har nå sittet varetektsfengslet i et halvt år, mens politiet har klart å holde den meget omfattende etterforskningen hemmelig.

Flest gutter
– Siktelsen omfatter nå voldtekter eller andre seksuelle overgrep mot nærmere 15 unge mennesker, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt til avisen.

De fleste av mannens ofre skal være gutter eller unge menn i slutten av tenårene, men siktelsen omfatter også overgrep mot jenter.

Samtlige etterforskere ved Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser skal i perioder har jobbet med den omfattende etterforskningen, og over 70 personer er blitt avhørt av politiet i saken.

– Overgrepene har skjedd hjemme i mannens leilighet på Majorstua i Oslo, i området Marienlyst. Bilder beslaglagt hjemme hos ham har gjort at vi har kunnet identifisere flere personer som han har forgrepet seg på, sier Strand.

Hun sier at enkelte av de fornærmede ikke var klar over at de hadde vært utsatt for overgrep før politiet kontaktet dem.

– Dopet ned
55-åringen skal ha kommet i kontakt med ofrene på byen og ved hjelp av internett og ha arrangert fester hjemme hos seg selv med mye alkohol. Politiet mistenker at han har blandet narkotika i alkoholen for å dope ned ofrene.

Politiet utelukker ikke at mannen kan ha forgrepet seg på flere personer, og ber derfor om at personer som kjenner seg igjen i beskrivelsene, tar kontakt med politiet.

55-åringen skal i avhør ha nektet for å ha gjort noe galt. Hans forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenposten.

Mannen har jobbet som lege ved flere sykehus i Sverige og Norge også etter at han tidlig på 90-tallet ble fratatt legelisensen i Sverige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag