- Lege kan ha 200 ofre

Siktet lege (38) pågrepet på nytt.

29.10.10 21:25

Torsdag ble legen, som blant annet er siktet for trusler og utpressing mot seks unge jenter, løslatt av Sunnmøre tingrett, fordi de mente det ikke var noen bevisforspillelsesfare.

Dette var politiet sterkt uenig i, og nå har Frostating lagmannsrett tatt politiets anke til følge.

- Personen som ble fremstilt for varetektsfengsling ved Sunnmøre tingrett, onsdag 27.10.10, er nå fengslet i 4 uker – med 2 uker brev – og besøkskontroll, skriver Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

Les også: - Lege utga seg for å være jente

- Knyttet til alle landsdeler
Legen har det siste døgnet sittet i politiets varetekt, etter at han ble pågrepet igjen torsdag ettermiddag. Det etter at han hadde blitt siktet for nye forhold.

- Bakgrunnen for den nye pågripelsen var analyse og funn som ble gjort i beslaget i etterkant av Sunnmøre tingretts løslatelse av siktede. Blant funnene er det så langt opplysninger om at politiet kan stå over for en sak med opp mot 200 fornærmede, knyttet til alle landsdeler, skriver politiet i pressemeldingen.

- Funnene var av en slik art at pågripelse ikke kunne utestå til Frostating lagmannsrett hadde behandlet politiets anke, står det videre.

Sa han var en jente
På en pressekonferanse torsdag, kom det fram at legen skal ha utgitt seg for å være en ung jente og at han har sendt bilder til voksne menn og derettet presset dem for penger i ettertid.

Bildene skal ha hatt seksuelt innhold.

I tilegg skal jenter fra 11 til 16 år ha blitt lurt til å sende tekstmeldinger med mannen, ved at han utga seg for å være på deres alder. Jentene skal etterhvert ha blitt presset til å sende «verre» bilder og videoer til ham, ifølge Sunnmørsposten.

Han skal også ha brukt flere identiteter, både som ung jente, ung gutt og voksen mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag